Sport

WIMBLEDON 2018. Konjuh ‘zapela’ na startu

WIMBLEDON 2018. Konjuh 'zapela' na startu

Ana Konjuh izgubila je u 1. kolu Wimbledona s 2:6, 7:6(2) i 3:6 od 18-godišnje Amerikanke Claire Liu, 237. igračice na svijetu, koja je mjesto u glavnom turniru trećeg ovosezonskog Grand Slama izborila kroz kvalifikacije.

Podsjetimo, 20-godišnja Dubrovkinja je još uvijek u fazi dugotrajnog opravka nakon operacije lakta, a u London je stigla kao 137. igračica na svijetu.

Konjuh je dosad četiri puta nastupila u Wimbledonu. U prvom nastupu 2014. godine najprije je uspješno prošla kvalifikacije nanizavši tri pobjede, a potom je s još dvije pobjede dohvatila 3. kolo, gdje ju je zaustavila Dankinja Caroline Wozniacki. Godinu kasnije ‘zapela’ je u 1. kolu nakon poraza od bjeloruske kvalifikantice Olge Govortsove.

Korak više Ana je napravila 2016. godine, kad ju je u 2. kolu porazila Poljakinja Agnieszka Radwanska, a 2017. godine, prvi put kao nositeljica turnira (27.), ostvarila je najveći uspjeh. Nanizala je tri pobjede, protiv Njemice Lisicki, Rumunjke Begu i Slovakinje Cibulkove, a u 4. kolu ju je porazila Venus Williams, kasnije finalistica tog turnira.

Pročitajte još

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist