Aktualno

VRTOGLAVE CIJENE Mali distributeri goriva najavili tužbu Ustavnom sudu

VRTOGLAVE CIJENE Mali distributeri goriva najavili tužbu Ustavnom sudu

Iako su prošla skoro dva tjedna od donošenja Vladine Uredbe o maloprodajnoj cijeni goriva, još nije izvjesno hoće li Vlada ići u snažniju korekciju cijena ili će pratiti kretanje cijena i odluku donijeti naknadno. Zbog Vladinih mjera zamrzavanja cijena goriva, litra dizela u rujnu i listopadu plaćala se oko 12 kuna i 30 lipa, uz tjedne promjene cijene koji nisu bile veće od desetak lipa.

Vrtoglave cijene goriva i posljedice takvog stanja na tržištu za Novu Tv komentirao je Armando Miljavac, predsjednik Udruge malih distributera goriva.

-Svjedoci smo da cijene na svjetskom tržištu rastu. U Hrvatskoj se nastoji nekakvim umjetnim metodama smanjivati tu cijenu. Međutim, Hrvati trebaju znati da ju netko plaća. Moja procjena je da je distributerima nanesena šteta od preko milijardu i pol kuna, vjerojatno i veća, ali to je najblaža procjena, rekao je Miljavac.  Zbog toga su, kako navodi, financijske mogućnosti malih distributera pri kraju, a od Vlade su tražili obeštećenje.

-U ponedjeljak podnosimo tužbu Ustavnom sudu i idemo u realizaciju naših zahtjeva pred mjerodavnim sudovima od kojih tražimo pravičnost i svoje dostojanstvo kao poduzetnici, zaštitu svojih kapitala i budućnost naših tvrtki, dodao je Miljavac.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist