Sport

VRIJEDAN NOGOMETNI KLUB Više od stotinu djece trenira u Du Talentu!

VRIJEDAN NOGOMETNI KLUB Više od stotinu djece trenira u Du Talentu!

Privukli su nam pažnju još sredinom ovog listopada kad su se iz Makarske, s turnira ‘Mali zmaj’, vratili, pod vodstvom trenera Hrvoja Šimunovića i Orsata Šuljka u kategoriji do devet godina, s izvrsnim rezultatima! Oni su klub, škola nogometa Du Talent.

U ovom obliku postoji zadnjih godinu i pol dana i trenutno broje 102 djeteta raspoređena u šest skupina po 15 do 18 djece, otkriva nam trener Hrvoje za početak lijepe sportske priče.

— U školi imamo djecu od 2010. do 2013. godišta raspoređenih u grupe po dobnim skupinama. Dva najstarija godišta su selektirana i ona se natječu u županijskoj ligi U-8. U ligi nastupamo s dvije ekipe, jedna ekipa su izlazno 2010., a druga ulazno 2011. godište – dodat će, uz još zanimljivih detalja. Naime, iza njih već sad stoje ‘dobre brojke’.

— Možemo se pohvaliti kako smo organizirali mini ligu za najmlađe, 2012. godište i mlađe, koja broji osam ekipa. Ovo nam je jako drago spomenuti jer je ovo prva liga za ovaj uzrast u Dubrovniku i jako smo sretni i ponosni što je velik odaziv ekipa koje sudjeluju. U školi nogometa Du Talent rade četiri trenera i moramo naglasiti da su svi treneri licencirani za rad s najmlađima. Svi treneri imaju višegodišnje iskustvo rada u nogometnim klubovima kao i iskustvo rada s djecom. Kad smo pokrenuli školu nogometa, s djecom su radila tri trenera dok od ove godine imamo i trenera vratara koji radi individualne treninge isključivo s golmanima – istaknuo nam je dalje jedan od vrijednih trenera.

‘Dječaci su dali sve od sebe’
Pričamo o turniru ‘Mali zmaj’. Iznimno su zadovoljni ostvarenim uspjehom…

— Od 11. do 14. listopada smo bili na ovom međunarodnom turniru i prilikom izvlačenja skupina smo bili presretni jer su s nama u skupini bile ekipe Osijeka i Kustošije te smo smatrali da će za naše dječake biti veliko iskustvo igrati protiv vršnjaka naših prvoligaških i drugoligaških ekipa. Pobijedili smo Spalato i Osijek, izgubili od Kustošije i odigrali 1:1 sa školom nogometa Valter iz Sarajeva što nam je bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale i susret sa splitskim Hajdukom. Dječaci su dali sve od sebe, odigrali 2:2 i na penale prošli u polufinale gdje smo izgubili od Bambinosa iz Sarajeva i onda nas je čekao susret za treće mjesto protiv protivnika iz skupine kojima smo ‘uzvratili’ za poraz u skupini i pobijedili ih 1:0 i uzeli broncu – u dahu priča trener Hrvoje, uz velike zahvale organizatoru, trenerima, roditeljima i ponajviše djeci za četiri prekrasna dana u Makarskoj i osvojenu broncu u konkurenciji ekipa kao što su Hajduk, Dinamo, Osijek, Istra, Kustošija, Domžale, Vojvodina. Naravno, to nije sve. I dalje marljivo prate i prijavljuju se na turnire.

— U prosincu nas čeka turnir Kids Winter trophy u Zagrebu, u ožujku turnir u Međugorju, u travnju Postira kup na otoku Braču i jaki međunarodni turnir Prvi koraci u Splitu te još dva turnira do kraja sezone u svibnju i lipnju – otkriva nam dalje, a na naše pitanje postoji li mogućnost turnira ovakvog tipa i u Dubrovniku, kaže kako se nadaju. — Mislim da je Dubrovnik vrlo atraktivna destinacija za turnir ovakvog tipa i vjerujem da će u skoroj budućnosti tako nešto biti i organizirano – zaljučuje. Do tog, mogućeg, sportskog spektakla za najmlađe u gradu, mi ćemo vam za kraj istaknuti i nekoliko ‘servisnih’ sportskih informacija. Ukoliko ste ljubitelj Vatrenih, zabave na otvorenom, treninga… Prijavite se u ovu vrijednu malu školu. Ako vam smeta kiša, morat ćemo vas razočarati – treninzi se NE odgađaju!

— U slučaju lošeg vremena tijekom zimskog razdoblja treninge održavamo u zatvorenome dok, kad god je to moguće, djeca treniraju na otvorenom terenu. Već sad radimo upise za sljedeću godinu, upisi će biti za 2013. i 2014. godište, te vas pozivamo ako želite da vaši najmlađi postanu dio škole nogometa Du Talent, već sad osigurate svoje mjesto jer je interes za upise u kratkom vremenu našeg postojanja zaista velik, na što smo neizmjerno ponosni! – zaključuje trener Hrvoje, kojemu se možete javiti na kontakt 099 6818 052.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist