Aktualno

VOZAČI OPREZ Policija provodi još jednu akciju!

U četvrtak 11. siječnja u vremenu od 8 do 16 sati, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi će se preventivno-represivna akcija usmjerena na prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Tijekom 2017. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodile su se 863 prometne nesreće, a što u odnosu na 2016. godinu predstavlja smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 5 posto. Sa smrtno stradalim osobama dogodilo se 11 prometnih nesreća, što predstavlja povećanje od 57 posto. Sa ozlijeđenim osobama dogodilo se 396 prometnih nesreća, što je smanjenje za 3 posto, dok se prometnih nesreća sa materijalnom štetom također dogodilo manje i to za 7 posto.

Unatoč smanjenju ukupnog broja prometnih nesreća zabrinjava broj smrtno stradalih osoba, kao i vrlo veliki broj teško ozlijeđenih sudionika u prometu. Tako je tijekom 2017. godine smrtno stradalo 11 osoba ili 4 osobe, odnosno 57 posto više u odnosu na prošlu godinu. Broj sudionika sa teškim tjelesnim ozljedama je također u porastu i to za 3 posto, dok je broj osoba koje su zadobile lakše tjelesne ozljede manji za 4 posto.

S obzirom na navedeno, te u cilju zaustavljanja negativnog stanja, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom siječnja 2018. godine, posebice u noćnim satima u dane vikenda (petak/subota, subota/nedjelja), ali i u ostatku tjedna, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će provoditi pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja i obaveznog sankcioniranja takozvane ‘četiri glavne ubojice u prometu’ i to:

Prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola: nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece) i nepropisna uporaba mobitela.

 

Pročitajte još

Dubrovačkoj bolnici Vlada osigurala 28 milijuna za otplatu duga

Dulist

Prof. Salčić: Čak 70 posto žena pretrpjelo je neki oblik nasilja

Dulist

TRAŽE SE KOLENDARI Bili veliki ili mali, pošaljite svoju snimku i osvojite nagradu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija