Aktualno

VOJNA SURADNJA Kapetan kanadske fregate Scott Robinson kod župana i gradonačelnika

VOJNA SURADNJA Kapetan kanadske fregate Scott Robinson kod župana i gradonačelnika

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković primili su ovog petka u posjet zapovjednika broda kapetana fregate RM Kanade ‘HMCS VILLE DE QUEBEC’ Scotta Robinsona i njegove suradnike.

Župan je pozdravio izaslanstvo kanadskog broda kao i bilateralnu vojnu suradnju Hrvatske ratne mornarice s Ratnom mornaricom Kanade te ih pobliže upoznao s područjem u koje su se usidrili, Dubrovačko-neretvanskom županijom.

-Drago mi je što imate priliku vidjeti naše kulturno naslijeđe. Naša županija je bogata poviješću, muzejima, crkvama i mi smo ponosni na našu prošlost. Najjužnija smo županija u Republici Hrvatskoj i imamo zaista mnogo turističkih bisera na ovom području. Osim Dubrovnika tu su i Korčula, Orebić, Cavtat, Ston i mnogi drugi. Cijela županija ima prekrasan krajolik i kristalno plavo more, a i najbolja vina dolaze upravo iz ovog područja. Značajnu agrokulturu imamo u dolini Neretve te u tom području i uistinu od velike važnosti Luku Ploče – rekao je župan Dobroslavić.

Zapovjednik broda kapetan fregate Robinson rekao je da brod ostaje u Dubrovniku do 2. siječnja te da će ovu Novu godinu proslaviti kod nas na kopnu obzirom da su Božić dočekali na moru. Također je spomenuo kako plove većinom istočnim Mediteranom te da su do sada prošli Egipat, Siriju, Izrael, Tursku, Grčku pa i Španjolsku i Portugal te da su mnogo toga vidjeli, ali priznaje da ga se naše područje najviše dojmilo.

Fregata RM Kanade ‘HMCS VILLE DE QUEBEC’ u Dubrovniku i Republici Hrvatskoj boravi u sklopu bilateralne vojne suradnje Hrvatske ratne mornarice s Ratnom mornaricom Kanade.

Zapovjednik broda kapetan fregate Scott Robinson u razgovoru s gradonačelnikom Frankovićem govorio je o iskustvu plovidbe na ovoj vrsti broda, dok ga je gradonačelnik upoznao s bogatom povijesti plovidbe u Dubrovačkoj republici. U pratnji izaslanstva broda bio je i časnik za međunarodnu vojnu suradnju HRM-a, kapetan korvete Davor Gardun.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist