Grad

VODOVOD TVRDI Izlijevanje fekalija neće imati štetnih posljedica, tek ‘vizualni učinak’

VODOVOD TVRDI Izlijevanje fekalija neće imati štetnih posljedica, tek 'vizualni učinak'

Vodovod Dubrovnik uvjerava građane kako zbog izlijevanja fekalija u more u Pilama oko Lovrjenca neće imati posljedica na bilo kakvo trajno zagađenje ili ugrozu biljnih životinjskih vrsta.

Ističu kako je riječ tek o ‘vizualnom učinku’. Naime, Vodovod je odgovorio na upit dubrovačkih ekoaktivista predvođenih Jadrankom Šimunović, koji su se prije tri dana zgrozli ekocidom – izlijevanjem fekalija ispod malog mula ispod Lovrijenca.
Evo i odgovora:
-Zbog otklanjanja kvara na podmorskom ispustu sa UPOV-a (uređaja za pročišćavanje otpadnih voda) Lapad na lokaciji iza brda Petka u cilju temeljitog uklanjanja kvara morali smo isključiti sve kanalizacijske crpne stanice, koje transportiraju otpadne vode prema uređaju. To je razlog da je došlo do izlijevanja fekalija putem preljevnih cjevovoda u more. Osim vizualnog učinka ovakav događaj neće imati posljedica na bilo kakvo trajno zagađenje ili ugrozu biljnih i životinjskih vrsta.
Ispričavamo se svima ukoliko su zbog ove pojave imali neugodnosti, ali smo bili prinuđeni izvršiti ovakvu radnju. Ista ili slična pojava se može očekivati naredni tjedan kada se planira izvođenje konačnih radova na odčepljenju i sanaciji podmorskog ispusta koji je bio predmet Vaše zadnje prijave – istaknuli su iz Vodovoda.

Pročitajte još

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist