Aktualno

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Vodovod Dubrovnik nastavlja raditi na stvaranju petlje za alternativnu opskrbu povijesne jezgre Dubrovnika. Nakon dovršetka radova u Parku Baltazara Bogišića i Ulici uz Posat radovi se trenutno odvijaju u Ulici između vrta gdje se 260 metara dotrajalog cjevovoda mijenja novim od nodularnog lijeva.

– Cilj nam je bio izmijeniti cjelokupnu vodoopskrbnu mrežu na ovom području, a ujedno i stvoriti alternativni pravac opskrbe pitkom vodom područja unutar zidina. Stoga će ovi radovi značajno pridonijeti boljoj vodoopskrbi cijele povijesne jezgre jer ćemo je u slučaju kvara na primarnom cjevovodu moći i dalje opskrbljivati – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić te dodao kako radovi uključuju i izgradnju hidrantske mreže te zamjenu postojećih priključaka, kao i vraćanje ulice u prvobitno stanje nakon dovršetka radova.
– Radovi se sada odvijaju na potezu od Zrinsko-frankopanske ulice do Ulice uz Posat, trenutno se postavljaju priključci, a nakon toga će se raditi potez od Zrinsko-frankopanske ulice do Ulice Marijana Blažića, nakon čega ćemo moći reći da je projekt uspješno završen i dugoročno osigurana opskrba pitkom vodom ne samo ovih ulica već i povijesne jezgre – izjavio je Lukša Matušić te ujedno zahvalio sugrađanima koji žive ili koriste tu ulicu na strpljenju tijekom izvođenja radova.

Cjelokupna investicija vrijedna je oko 66 tisuća eura, a Vodovod je financira vlastitim sredstvima. Dovršetak samih radova se očekuje kroz mjesec dana.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist