Aktualno

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Vodovod radovi

Vodovod Dubrovnik nastavlja raditi na stvaranju petlje za alternativnu opskrbu povijesne jezgre Dubrovnika. Nakon dovršetka radova u Parku Baltazara Bogišića i Ulici uz Posat radovi se trenutno odvijaju u Ulici između vrta gdje se 260 metara dotrajalog cjevovoda mijenja novim od nodularnog lijeva.

– Cilj nam je bio izmijeniti cjelokupnu vodoopskrbnu mrežu na ovom području, a ujedno i stvoriti alternativni pravac opskrbe pitkom vodom područja unutar zidina. Stoga će ovi radovi značajno pridonijeti boljoj vodoopskrbi cijele povijesne jezgre jer ćemo je u slučaju kvara na primarnom cjevovodu moći i dalje opskrbljivati – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić te dodao kako radovi uključuju i izgradnju hidrantske mreže te zamjenu postojećih priključaka, kao i vraćanje ulice u prvobitno stanje nakon dovršetka radova.
– Radovi se sada odvijaju na potezu od Zrinsko-frankopanske ulice do Ulice uz Posat, trenutno se postavljaju priključci, a nakon toga će se raditi potez od Zrinsko-frankopanske ulice do Ulice Marijana Blažića, nakon čega ćemo moći reći da je projekt uspješno završen i dugoročno osigurana opskrba pitkom vodom ne samo ovih ulica već i povijesne jezgre – izjavio je Lukša Matušić te ujedno zahvalio sugrađanima koji žive ili koriste tu ulicu na strpljenju tijekom izvođenja radova.

Cjelokupna investicija vrijedna je oko 66 tisuća eura, a Vodovod je financira vlastitim sredstvima. Dovršetak samih radova se očekuje kroz mjesec dana.

Pročitajte još

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist

HRVATSKA DRUGA PO INFLACIJI Maslinovo ulje u travnju skuplje 61,4 posto!

Dulist

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist