Kultura

Vodimo vas na velikog Daniela Barenboima!

Vodimo vas na velikog Daniela Barenboima!

DuList i Dubrovačke ljetne igre jednom našem čitatelju daruju dvije ulaznice za izniman događaj – recital najuglednijeg pijanista i dirigenta današnjice, Daniela Barenboima s programom djela Franza Schuberta u sklopu Vip programa u subotu 18. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora.

Potrebno je biti brz i na našu e-mail adresu info@dulist.hr poslati e-mail s naslovom “Barenboim”, imenom i prezimenom te kontakt brojem. Najbržeg čitatelja ulaznice će čekati na ulazu prije koncerta.
 
Inače, ulaznice za koncert koji zasigurno spada među najznačajnije događaje u cjelokupnoj povijesti Igara u potpunosti su rasprodane.
 
Najveće ime u svijetu klasične glazbe, trenutni glazbeni direktor milanske Scale Daniel Barenboim, koji više od 50 godina svoje bogate karijere oduševljava svojom virtuoznošću, prvi put nastupa u Hrvatskoj.
 
Da je jedna od najvećih zvijezda današnjice potvrđuje i činjenica da je na nedavno otvorenim Olimpijskim igrama u Londonu bio jedan od samo osam odabranih svjetskih uglednika koji su nosili Olimpijsku zastavu.
 
Barenboim je surađivao sa svim najvećim svjetskim glazbenim imenima poput bliskog mu prijatelja Zubina Mehte koji je s njime dijelio lijepe uspomene na nastupe na Dubrovačkim ljetnim igrama.
 
Intenzivno se bavi i humanitarnim radom, promičući dijalog među kulturama srednjeg istoka. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja od kojih se ističu titula viteza u Velikoj Britaniji, orden francuske Legije časti te sedam Grammyja.
 
Nakon nastupa na čuvenom Salzburškom festivalu na kojima svira djela Franza Schuberta, maestro stiže u Dubrovnik s istim programom – izborom od četiri Impromptua iz dva opusa kao pravim primjercima romantične glazbe – jednostavni i graciozni stavci puni svježine i ljupke, prirodne ljepote te velebnom Sonatom u A-duru, tehnički savršeno izrađenim i emotivno zahtjevnim djelom, u kojem je Schubert izrazio svoje najdublje i najintimnije misli.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist