DuList IN

VODIČI DUBROVAČKIH AUTORICA Zašto svaki treći brak propadne? Saznajte u petak

kmetovic mijić

Predstavljanje psihološko-pravnih priručnika ‘Vodič za sretan brak’ i ‘Vodič kroz razvod braka’ autorica Ivane Mijić Vulinović i Karmen Kmetović Prkačin održat će se u petak, 12. listopada u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

‘Vodič za sretan brak’, prvi takav priručnik u Hrvatskoj, opisuje psihološku i pravnu dimenziju braka, odnosno partnerske veze. Činjenica kako svaki treći brak u Hrvatskoj propadne, kao i da ljudi ulaze iz jedne veze u drugu, očajnički tražeći ljubavlju ispunjen sretan odnos, ponukala je autorice – psihoterapeutkinju Kmetović Prkačin i pravnicu Mijić Vulinović – da daju odgovor na pitanje zašto je tomu tako.

Autorice na temelju vlastitih životnih spoznaja te primjerima iz prakse i stručne literature, ukazuju na to kako prestati činiti uvijek iste pogreške u partnerskome odnosu i realizirati se kao ispunjena, voljena i sretna bića.

Motiv kojim su se autorice vodile u njihovom prvom zajedničkom djelu, ‘Vodič kroz razvod braka’, bio je pružiti sve potrebno pravno i psihološko znanje i pomoć osobama koje se namjeravaju razvesti ili su proces razvoda već započeli, kao i pomoći donijeti odluku – razvesti se ili ne – onima koji još nisu sigurni.

Autorice vjeruju kako će ovi priručnici pomoći čitateljima da svoje partnerske odnose postave na zdrave i čvrste temelje.

Pročitajte još

UDRUGA MLADIH ORLANDO SLAVI 25 GODINA U srijedu i četvrtak pravi rock spektakli

Dulist

Antonio Lujak producent i glumac u filmu u kojem glumi i Eric Roberts

Dulist

U MLINIMA Storytelling event ‘Priče iz ljetnikovca – umijeće preživljavanja’

Dulist