Aktualno

VLASNICI TURISTIČKIH AGENCIJA Po rezervacijama i cijenama za sad pred nama je rekordna sezona

pile turisti sezona 1

Uskrs je, što se reče, pred vratima a s tim katoličim blagdanom uvijek povezujemo početak turističke sezone. Osim toga niskotarifni prijevoznik Ryanair je, kao što znate, uveo brojne nove linije koje od ove godine povezuju Dubrovnik s europskim metropolama. S obzirom da smo pretežno avio odredište to je, još prošle godine kada smo dobili ovu informaciju, razveselilo sve koji se bave turizmom. A, ruku na srce, bavili se – ne bavili, od turizma neposredno ili posredno živimo svi.
Iako je, u što smo se uvjerili naročito proteklih godina, nezavidno prognozirati ipak smo se raspitali kako za sada stvari stoje po pitanju rezervacija i pokušali dobiti makar neku okvirnu prognozu sezone.

dario mijic
-Tempo pristizanja rezervacija je odličan, najviše pozornosti trenutno smo usmjerili na period od sredine ožujka do sredine svibnja s obzirom da je to razdoblje u pravilu najosjetljivije, pogotovo za objekte van centra. I naravno najbliže nam je pa je upravo sada važno dobro pogoditi s cijenama. To sve izgleda super za sada. To jest i period kada do izražaja dolazi i tko je kvalitetno radio i ulagao prethodnih godina i gdje dobre recenzije rade razliku ali ponavljam mi smo poprilično zadovoljni općenito ritmom pristizanja rezervacija i time kako se cijene drže. Vjerujem da osim ranog Uskrsa ove godine tu i dosta znače nove linije Ryanaira s obzirom da svi ovisimo dosta o tome kakav će posao zračna luka napraviti. Svakako po trenutnim kretanjima popunjenosti i cijena možemo itekako biti optimistični za sezonu 2024. – rekao nam je vlasnik turističke agencije Top Booking Dario Mijić a potvrdila direktorica Dominium Travela Slavica Grkeš.

gradsklo vijece slavica grkes02

-Zadnji put kad su ovako puno rezervacije ulazile je bilo 2020. prije ludila, tako da je ovo neki dejavu, samo bez onog lošeg dijela. Inače nekim objektima otvaramo prodaju tek 1. travnja. Ove godine smo 15. ožujka radi najave letova, pa ćemo vidjeti. Predsezona se jako dobro puni, svibanj je već prešao svibanj prošle godine, a gdje je… ima još prostora za rekorde. Mi smo se organizirali na vrijeme, cijelu zimu nismo ni prestajali raditi, poneki dan bi uzeli za odmoriti se, ali ozbiljne godišnje nismo imali. U niskom smo startu, nadamo se ovu  sezonu odradit i sa grupama i sa smještajem sa visokim ocjenama. Svih bi nas spasilo smanjenje sezonalnosti da možemo posao ‘ispružiti’ u dulji vremenski period, da ne moramo se ‘ubiti’ ona dva mjeseca jer od njih pokrivamo onih 5-6 u kojima nema prihoda skoro nikako. Mislim da će biti dobra, samo da je malo manje ‘odrađujemo’, a malo više se vratimo onom starom turizmu kad nam je bilo stalo jer radimo sa ljudima, a ne samo da obavimo..: – zaključila je Grkeš.

 

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist