Aktualno

Vlahušić traži dio dobiti Zračne luke

Vlahušić traži dio dobiti Zračne luke

Gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je želju da Zračna luka Dubrovnik subvencionira Dubrovčanima prijevoz zrakoplovom na relaciji Dubrovnik-Zagreb-Dubrovnik.

O subvencioniranju zračnog prijevoza do metropole već je ranije razgovarao s predstavnicima Croatia Airlinesa, i ti se razgovori nastavljaju, no Vlahušić smatra da ZL Dubrovnik ima enormni financijski kapacitet, a svoje pravo na 2,5 milijuna kuna od ukupne dobiti Zračne luke, koja kako je rekao iznos 25 milijuna kuna, Vlahušić polaže na temelju 10-postotnog suvlasničkog udjela.  

– Naš će prijedlog biti da svaki stanovnik Grada Dubrovnika ima pravo na subvenciju 6 povratnih karata na liniji Dubrovnik – Zagreb i obratno, što znači 12 karata na godišnjoj razini. To tražimo od Zračne luke Dubrovnik, koja ima enormni financijski kapacitet. Imaju 25 milijuna kuna dobiti, 10 posto je Grada Dubrovnika i Grad može i tražit će tih 2,5 milijuna kuna da s tim iznosom subvencioniramo karte za građane Dubrovnika – objasnio je svoje želje Vlahušić, napomenuvši kako su u Zračnoj luci Dubrovnik u zadnje dvije godine povećali plaće za 8 milijuna kuna.

Iako je to povećanje temeljno na kolektivnom ugovoru, rekao je Vlahušić, „to je sigurno neopravdano“.
Gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je želju da Zračna luka Dubrovnik subvencionira Dubrovčanima prijevoz zrakoplovom na relaciji Dubrovnik-Zagreb-Dubrovnik. O subvencioniranju zračnog prijevoza do metropole već je ranije razgovarao s predstavnicima Croatia Airlinesa, i ti se razgovori nastavljaju, no Vlahušić smatra da ZL Dubrovnik ima enormni financijski kapacitet, a svoje pravo na 2,5 milijuna kuna od ukupne dobiti Zračne luke, koja kako je rekao iznos 25 milijuna kuna, Vlahušić polaže na temelju 10-postotnog suvlasničkog udjela.  
– Naš će prijedlog biti da svaki stanovnik Grada Dubrovnika ima pravo na subvenciju 6 povratnih karata na liniji Dubrovnik – Zagreb i obratno, što znači 12 karata na godišnjoj razini. To tražimo od Zračne luke Dubrovnik, koja ima enormni financijski kapacitet. Imaju 25 milijuna kuna dobiti, 10 posto je Grada Dubrovnika i Grad može i tražit će tih 2,5 milijuna kuna da s tim iznosom subvencioniramo karte za građane Dubrovnika – objasnio je svoje želje Vlahušić, napomenuvši kako su u Zračnoj luci Dubrovnik u zadnje dvije godine povećali plaće za 8 milijuna kuna. Iako je to povećanje temeljno na kolektivnom ugovoru, rekao je Vlahušić, „to je sigurno neopravdano“.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist