Grad

Vlahušić: Sljedeće godine smo bolji i od Rovinja

Vlahušić: Sljedeće godine smo bolji i od Rovinja

Dubrovnik je prošle godine po prvi puta ostvario rekordnih tri milijuna noćenja, a prema ciljevima koje je zadala tamošnja gradska uprava do 2025. godine broj noćenja planira se povećati na pet milijuna, a broj dolazaka na milijun i pol gostiju.

Kako je istaknuo na današnjoj konferenciji za novinare dubrovački gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, turizam prestaje biti mono djelatnost i postaje kultura života na jugu Hrvatske.

”To nije stvar otvaranja soba i hotela i ugostitelja, već je riječ o kulturi življenja. Mi smo u 2014. godini ostvarili 3 121 125 noćenja, a to znači da smo narasli za devet posto u odnosno godinu prije. U ovom trenutku samo grad Rovinj ima nešto malo noćenja više od nas, a Dubrovnik će ove godine sigurno i u broju noćenja biti rekorder u Hrvatskoj”, istaknuo je Vlahušić te dodao kako je Dubrovniku daleko važniji neprestan porast broja dolazaka.

”Prošle godine smo imali više od 860 tisuća dolazaka, a to je 12 posto više nego 2013. godine. Mi imamo uzlazni rast od 2009. godine kako u hotelskom smještaju tako i u privatnom. Ove godine očekujemo još veći porast broja smještajnih kapaciteta u privatnoj sferi”, rekao je Vlahušić te dodao kako Dubrovnik itekako ima zašto gledati u svijetlu budućnost.

”Želimo za dvije godine doći do milijun dolazaka, do 2020. godine doći do četiri milijuna noćenja, a do 2025. godine do pet milijuna noćenja”, ustvrdio je Vlahušić te dodao kako prema procjenama stručnjaka Dubrovnik nosi 10 do 12 posto ukupnih turističkih prihoda u Hrvatskoj.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić je danas istaknula kako je je ovogodišnji turistički rezultat povijestan, te da su za njega zaslužni svi djelatnici u turizmu.

”Tijekom 2014. godine ostvarili smo rekordnih 12 posto više dolazaka i devet posto više noćenjima nego 2013. godine, i prvi put smo ostvarili povijesnih 3 milijuna noćenja. To je rezultat svih djelatnika u turizmu kojima se zahvaljujem”, zaključila je direktorica TZ Grada Dubrovnika Romana Vlašić.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist