Aktualno

Vlahušić prihvatio ostavku Nikoline Vicelić!

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić na današnjoj konferenciji za novinare obavijestio je medije kako je prihvatio ostavku dodanašnje direktorice Turističke zajednice Grada Dubrovnika Nikoline Vicelić.

– Pročelnik Perić i ja jučer smo s direktoricom Vicelić imali sastanak u vezi stanja u TZ-u i ukupnom stanju u turizmu. Nismo se složili u razmišljanjima i gospođa Vicelić mi je predala pismenu ostavku koju sam ja prihvatio. Nakon ovakvih rezultata želim se zahvaliti gospođi Vicelić i njenom timu. Razlog neslaganja je pitanje razrješenja odnosa unutar TZ-a. Imali smo različite poglede i nismo to razrješili – obrazložio je odluku o ostavci direktorice Vicelić gradonačelnik Vlahušić te dodao kako će uskoro sazvati Vijeće TZ-a koje će prihvatiti ostavku i raspisati novi natječaj za direktora TZ-a.

– Direktorica je htjela promjeniti način rada u TZ-u. Usaglašavanje menadžerskog i operativnog posla s jednim ustaljenim, dugogodišnjim radom dovelo je dorazličitosti koje se nisu mogle pomiriti. Gospođa Vicelić je htjela promjeniti stvari brzo i kvalitetno, ali to u javnom sektoru ima svoja pravila, koja su vrlo spora, i tu je nastao sukob. U ovom razdoblju ćemo pročelnik Perić i ja posvetiti više vremena radu TZ-a – objasnio je gradonačelnik.

U međuvremenu će za vršitelja dužnosti direktora biti izabran netko od zaposlenika "koji nije iz sukobljenih strana".

– Do tada nastavljamo normalno raditi. Dio zaposlenika u TZ-u, kojih ima jako puno u odnosu na druge TZ u Republici Hrvatskoj, očito smatra da je njihov zadatak zabava Dubrovčana, a posao TZ-a je primarno proizvodnja turističkih proizvoda za strance. To tako ne može ići. Neovisno tko će biti novi direktor, imati ovakve rezultate, izvanredne uvjete na Pilama i budžet od 18 milijuna kuna, gotovo milijun kuna po zaposleniku, zahtjeva čvrstu, snažnu i disciliniranu organizaciju koja treba analizirati podatke i s privatnim partnerima napraviti značajan iskorak kako 2012. godina ne bi bila zapamćena kao godina velikog uspjeha, nakon koje bi nastupilo opuštanje. To neću dopustiti i zato ću povući odgovarajuće poteze koji će osigurati komunikaciju sa svim partnerima u turizmu – kazao je gradonačelnik Vlahušić.

– Za nas je to svršena priča. Građanima su ti razlozi ireleventni, jer se TZ ionako mora baviti gostima Grada, a ne domaćima – kazao je gradonačelnik, dodavši kako je Vicelić htjela provesti strukturne promjene kroz smanjenje broja zaposlenih, što ide puno teže u javnim, nego u privatnim tvrtkama.

– Slažem se da je za posao koji rade i proračun koji imaju, broj od 21 zaposlenih prevelik. Gospođa Vicelić je htjela provesti neke promjene koje u privatnom sektoru lakše idu, ali u javnim institucijama poput TZ-a zaposlenici zu saštićeni Zakonom o radu i kolektivnim ugovorom. To ne ide preko noći i ciljeve je trebalo postaviti u dužem razdoblju – kazao je gradonačelnik, priznavši kako je zbog takvih odredbi i na plaći Grada Dubrovnika od 1500 ljudi barem 10 do 20 posto višak koji u privatnom sektoru "ne bi imali što raditi".

– Krizni problem je riješen i idemo dalje. Sukobi su iza nas, tražimo novu kvalitetnu osobu – zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnik nije mogao reći hoće li Vicelić ostati u TZ-u, jer je to "stvar osobne odluke".

Pročitajte još

Politolog Maldini: Milanovićeve izjave su za pokretanje članka 105. Ustava

Dulist

IGRE BEZ VATROMETA… Medo Bogdanović: ‘Nešto će se sigurno atraktivno dogoditi tu večer, ali što – ne znam’

Dulist

Inspektori nastavili s ‘češljanjem’ cijena na dubrovačkom području, evo što su utvrdili

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija