Politika

Vlahušić odustaje od kandidature?

andro vlahusic 001

Dubrovački gradonačelnik i HNS-ov kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić povući će se iz utrke na lokalnim izborima, piše današnji Globus.

Prema informacijama tjednika, HNS je odluku već donio, a dubrovačkom gradonačelniku ostavljen je prostor da sam objavi medijima.

– Iako je Vlahušić bio naš adut na izborima u Dubrovniku te je uživao našu podršku, nažalost sudska odluka je promijenila okolnosti i on se mora povući. On to zna i pitanje je vremena kada će objaviti svoju odluku – rekao je za Globus neimenovani dužnosnik HNS-a.

HNS će, barem prema pisanju Globusa, u Dubrovniku podržati SDP-ovog kandidata i sadašnjeg Vlahušićevog zamjenika Nika Šalju.

Tragom ove informacije kontaktirali smo predsjednika dubrovačkog HNS-a Antuna Pravedana, koji nam je kazao kako je očito riječ o nekoj 'podvali'.

– HNS je ozbiljna stranka i ja bih kao predsjednik dubrovačkog HNS-a za takvu odluku sigurno znao, odnosno iz središnjice bi mi to rekli. Dubrovački HNS stoji iza kandidature Andra Vlahušića za gradonačelnika Dubrovnika, a u ovom slučaju je očito riječ o spinovima raznih lobija i političkih stranaka – izjavio je za duList šef dubrovačkih HNS-ovaca Antun Pravedan.

Na upit o mogućoj podršci kandidaturi Nika Šalje, Pravedan je rekao kako to 'nije istina'.

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist