Politika

Vlahušić najavio proširenje plaža u Solitudu, novu garažu kod Pomorske škole, vezove ispred Ronilačkog kluba

vlahusic gabricevic 6

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika platforme Dubrovnik-naš grad Andro Vlahušić i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Nataša Gabričević ovog su utorka na plaži Mandrač govorili o Lapadu igradskom priobalju te planiranim projektima na tom području. Gabričević je uvodno istaknula kako su konferenciju održali upravo na Mandraču jer je riječ o plaži koja je, naglasila je, izgledala loše, ali je za vrijeme mandata Andra Vlahušića preuređena za sugrađane.

-Nastavit ćemo i u budućnosti projekte ovog tipa za naše sugrađane. Naš program uključuje i revitalizaciju Ljetnog kina Lapad. To će biti još jedna kulturno-društvena točka za Lapađane i sugrađane, bit će u rukama mladih ljudi, a služit će za sve ono što mladi kreativci predlože – naglasila je Gabričević.

Andro Vlahušić istaknuo je kako će se već u listopadu dovršiti projekt kanalizacije od Mandrača do Copacabane u sklopu projekta Aglomeracije Dubrovnik. Najavio je da će nakon toga ova šetnica biti široka četiri metra.

-To će biti lijep projekt, a novci se nalaze u projektu Aglomeracije. Već sljedećeg ljeta Dubrovnik će sukladno UPU-u imati u Solitudu plažu proširenu za 300 metara, kao i novu opremu. Sukladno UPU-u Gruški akvatorij želimo 250 novih pontona ispred Ronilačkog kluba. Nadam se da će to biti prvi potez Roka Tolića kao novog župana. Prema Marini Frapa postoji dio lijepe šetnice koji ćemo nasuti i napraviti dodatnu plažu. Barke ćemo pomaknuti ispred Ronilačkog kluba pa će plaža oko Lapada počinjati odmah u Solitudu oko 200 metara uz postojeću šetnicu. Proširit ćemo Mandrač za još 400 metara. Lapad tako dobiva veliku cijelu šetnicu. Što se tiče Lapadske obale, ako se ne riješi upravni spor, vratit ćemo dozvole u fazama, nećemo čekati da se spor riješi – rekao je Vlahušić dodavši kako u Solitudu ostaje veliki problem parkinga.

-Imamo idealno mjesto za veliku garažu u vlasništvu grada. Kod Pomorske škole postoji igralište i tu bismo ponudili partnerstvo županiji ili Sanitatu da napravi javnu garažu s 200 do 300 parkirnih mjesta. Kada se to napravi, u Lapadu ćemo imati mogućnost prometnom regulacijom, jer će cesta biti dvosmjerna, birati je li bolje ići preko Ulice kralja Tomislava ili na Lapadsku obalu pa na Batalu na kružni tok koji je predviđen. Cijeli Lapad i Solitudo imat će dvije šetnice. Zato će Lapadska obala i biti dvosmjerna. Što se tiče Pošte Lapad, proširili bismo kratki uski tok koji je nastao zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Moramo to riješiti sa susjedima. Za Lapad je to najveći dio posla koji ćemo raditi u sljedeće četiri godine. Predviđena je cesta i iznad šetnice Solituda. Tu će se moži također napraviti kružni tok – istaknuo je Vlahušić te se potom dotaknuo kako je rekao, ‘neprežaljenog projekta plaže Tri brata’.

Istaknuo je kako nije plan tu plažu dati u koncesiju, već da će postojati mogućnost da na njoj rade mali dubrovački poduzetnici. Rekao je i kako će nastaviti priču s Vaporettom te da će njime povezati i Kalamotu i Šunj. Naveo je i da želi na dubrovačke plaže dovesti sportske igre nacija pa da bi tako čak i Englezi i Britanci mogli igrati Divlju ligu, a svemu bi, naglasio je, sponzor bio Red Bull.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist