Aktualno

Vlahušić bi preuzeo gradnju vezova na Batali

Gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je spremnost Grada Dubrovnika da preuzme financiranje izgradnje više od pet stotina komunalnih vezova na Batali, ukoliko nadležne institucije to nisu u mogućnosti samostalno provesti.

Tim povodom uputio je dopis Županijskoj lučkoj upravi Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, objavljeno je na gradskim web stranicama.
– Budući da je Grad Dubrovnik važećom prostorno – planskom dokumentacijom odredio Batalu kao komunalnu lučicu za građane te da je projektna dokumentacija potpuna, Grad je spreman osigurati potrebnih 10 milijuna kuna za izgradnju vezova još ove godine. Lučica na Batali bi se izgradila s pontonima zbog bolje protočnosti mora ispod njih, s drvenim podnicama te sa svim priključcima struje i vode, kao i mostovima koji spajaju pontone i kopno. Pontoni bi bili širine 2.40 m te bi pružali sav komfor i sigurnost ukrcaja i iskrcaja s brodica u navedenom akvatoriju, a zaljevu pružili uredan izgled. Odgovor od Županijske lučke uprave se očekuje u iduća dva tjedna nakon čega će se dogovoriti daljnja suradnja – ističu iz Grada.
 
 

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija