Aktualno

Vlahušić bi preuzeo gradnju vezova na Batali

Vlahušić bi preuzeo gradnju vezova na Batali

Gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je spremnost Grada Dubrovnika da preuzme financiranje izgradnje više od pet stotina komunalnih vezova na Batali, ukoliko nadležne institucije to nisu u mogućnosti samostalno provesti.

Tim povodom uputio je dopis Županijskoj lučkoj upravi Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, objavljeno je na gradskim web stranicama.
– Budući da je Grad Dubrovnik važećom prostorno – planskom dokumentacijom odredio Batalu kao komunalnu lučicu za građane te da je projektna dokumentacija potpuna, Grad je spreman osigurati potrebnih 10 milijuna kuna za izgradnju vezova još ove godine. Lučica na Batali bi se izgradila s pontonima zbog bolje protočnosti mora ispod njih, s drvenim podnicama te sa svim priključcima struje i vode, kao i mostovima koji spajaju pontone i kopno. Pontoni bi bili širine 2.40 m te bi pružali sav komfor i sigurnost ukrcaja i iskrcaja s brodica u navedenom akvatoriju, a zaljevu pružili uredan izgled. Odgovor od Županijske lučke uprave se očekuje u iduća dva tjedna nakon čega će se dogovoriti daljnja suradnja – ističu iz Grada.
 
 

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist