Kultura

‘Vlahove priče’ predstavljaju se večeras u Narodnoj knjižnici

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u ponedjeljak, 19. listopada 2020., održat će se predstavljanje slikovnice ‘Vlahove priče’ u suradnji Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica. Ovo predstavljanje održat će se u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 18 sati.

Vlahove priče predstavljaju niz priča jednog dječaka obrađenih u slikovnice. Prva, koja je već predstavljena u vidu prezentacije upravo u Dubrovačkim knjižnicama, uvodi čitatelja u svijet dječaka Vlaha. U tom dječjem svijetu kod njega se nižu brojne zgode (doživljaji i događaji) koje se kroz stih redaju, tema za temom, i o kojima razmišljaju čak i odrasli. Dakle svaka slikovnica, osim ove prve, imaju i podnaslov kao na primjer, Vlahove priče (U izolaciji).

Autor slikovnice je Ana Bašić, a nakladnik Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik. Na ovoj književnoj večeri, osim autorice slikovnice, sudjelovat će i Katica Protić, Antun Anđelić i Katarina Mrvalj.

Pročitajte još

U KONAVLIMA Gostujuća izložba Arheološkog muzeja Zadar ‘Nin i novac’

Dulist

U LAZARETIMA Predavanje ‘Školovanje žena u Dubrovniku od 1876. do 1920. godine’

Dulist

PROSVJED ZA VEĆI KOEFICIJENT Dubrovački slobodni umjetnici dali podršku kolegama u Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija