Sport

VJERNI NAVIJAČI Hajdučka obitelj iz Dubrovnika zaokružila svoju priču

Hajducka obitelj iz Dubrovnika 2

Jelena Mrčela, vlasnica tvrtke Dalmatia Aeterna, progovorila je o Hajduku, uspomenama vezanima uz utakmice, projektu otkupa dionica te kako je ime njene tvrtke završilo u Parku „Za sva vrimena“.

U cijeloj njenoj obitelji svi su veliki navijači, a svoju pripadnost i povezanost s gradom pod Marjanom njeguju kroz 11 godina aktivnog članstva. Iako ne žive u Splitu, već na samom jugu u Dubrovniku, priliku za odlazak na Poljud ne propuštaju.

Prije projekta otkupa dionica obitelj Mrčela ima i zanimljivu priču o dionicama Hajduka.

– Ideja je bila da nas šest članova obitelji ima dionicu uokvirenu na zidu. Međutim, zbog administrativnih razloga i posla moga supruga nije bilo moguće da svi potpišemo pa su tako naša djeca, Duje i Nera dobili dvije dionice „na zidu“ koje su ustvari vrijede za tri. I to je jedna od životnih situacija za koju mi je suprug rekao da mi nikada neće oprostiti, započela je priču Jelena.

Sa šest imena sudjelovali su u akciji, „Ili jesmo, ili nismo“ pa je tako cijela obitelj imala priliku ponosno obući prigodni navijački dres. Uz Jelenu, među tisućama vjernih navijača na dresu našlo se i ime njenog pokojnog svekra Nikole, svekrve Ivanke, supruga Ernesta, sina Duje i kćerke Nere.

– Uz Hajduk smo svakodnevno, uz njega smo i kad je dobro i kad je loše, i kad gube i kad tuku te na svaki mogući način nastojimo pomoći kada je to potrebno, nastavlja svoju priču pripadnosti Hajduku Jelena.

Hajducka obitelj iz Dubrovnika 1

Sinu su kao dodatnu povezanost i ljubav prema Hajduku i Splitu ime dali Duje po zaštitniku grada u kojem sada i studira, a na pitanje ima li ime na dresu s vremenom i veće značenje za vašu djecu odgovara kako je sve s vremenom dobilo veće značenje te kako postaju stariji su sve više svjesni svega toga.

Uz imena na dresu obitelj Mrčela upisala je i ime svoje tvrtke u Park.

– Tvrtka se zove Dalmatia Aeterna. Turistička je agencija vezana opet za Dalmaciju. Financijski nam je bilo previše dati iznos za svih šest imena, a uvijek smo se poistovjećivali da je to obiteljski pa da kao obitelj moramo biti uključeni u cijeli projekt. Odlučili smo se ipak za mogućnost da sama tvrtka bude donator. Vezana je za Dalmaciju te ona u Parku sad predstavlja našu obitelj, predstavila je ukratko Jelena novo pojačanje među pravnim osobama.

Cijeloj obitelji kao i Jeleni iznimno je drago te su svi izrazito ponosni što su i taj dio vezali za Hajduk. A za sam kraj Jelena je poručila kako se nada da će njihova obiteljska priča potaknuti druge tvrtke i navijače da se uključe u projekte koji direktno pomažu Hajduku te da će kada više ljudi bude uključeno klub biti sve uspješniji.

Želja cijele hajdučke obitelji je kao i želja Jelenine obitelji. A dok je ovakvih ljudi, iskrenih i ponosnih navijača ne treba se bojati za budućnost jer Hajduk uistinu nose navijači. Kako prije, tako i sada i „Za sva vrimena“.

Podsjećamo, bliži se i nova svečanost dodjele zahvala donatorima, a svoje mjesto na njoj možete osigurati do sutra navečer na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.

Projekt Za sva vrimena trenutno broji gotovo 5000 donatora koji su zajednički donirali gotovo 20 milijuna kuna. Od njih 5000, gotovo 1400 već je pronašlo svoje mjesto u Parku, među kojima je i tvrtka Dalmatia Aeterna.

Cijeli video pogledajte na ovom linku.

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist