Aktualno

VITEŠKA SVEČANOST U DUBROVNIKU Grad je zadnji put bio domaćin prije 20 godina!

viteska

Viteška svečanost udruge Bratovština hrvatskih vinskih vitezova održava se u subotu, 28. listopada. Program sadrži veliki broj događanja, a jedan od njih je mimohod do crkve sv. Vlaha koji počinje u 18 sati.

Inače, ovakve svečanosti su se od 2002. do sada održavale 26 puta diljem Hrvatske. Grad Dubrovnik je već bio jednom domaćin prije dvadeset godina.

-Bratovština hrvatskih vinskih vitezova je udruga građana koja u svojem djelovanju promiče kulturu vina, hrvatsku povijest, kulturu i tradiciju, mir među narodima, rušenje predrasuda i promiče moralne i humane vrednote bazirane na temeljima i tradicionalnim vrijednostima kršćanske Europe. Naši članovi kojih ima oko stotinu iz cijele Hrvatske i dijaspore su građani raznih zanimanja i profesija koji baštine tradiciju viteških redova Europe i srednjevjekovnih bratovština Hrvatske. Mimohod gradom u našim uniformama i znakovljemu u pratnji limene glazbe i mažoretkinja je uvijek događaj i atrakcija za građane i turiste – navode iz Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika.

Naslovnu fotografiju ustupila Bratovština hrvatskih vinskih vitezova

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist