Politika

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U UTRCI ZA GRADONAČELNICU ‘Spremna sam i sposobna pobijediti štetne politike HDZ-a!’

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U UTRCI ZA GRADONAČELNICU 'Spremna sam i sposobna pobijediti štetne politike HDZ-a!'

Kandidirat ću se za gradonačelnicu Dubrovnika na sljedećim lokalnim izborima. Na tim izborima želim pobijediti kandidata HDZ-a, ma tko god to bio. Sigurna sam da građani Dubrovnika žele da to netko učini i znam da su izuzetno nezadovoljni smjerom u kojem ide naš grad – novinarima je danas istaknula poznata dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević objavivši svoju kandidaturu čak dvije godine prije lokalnih izbora.

– Uvjerena sam da naši sugrađani imaju povjerenja da sam ja ta osoba koja je dovoljno spremna i sposobna i koja ima znanja, upornosti i samopuzdanja da pobjedi štetne politike HDZ-a. Smatram da je politika vrlo ozbiljan i odgovoran posao – upravo zbog toga ovu svoju kandidaturu najavljujem dvije godne prije samih izbora, u sredini mandata aktualnog gradonačelnika, a kako bi građani imali dovoljno vremena upoznati se sa mnom kao kandidatkinjom i sa svim idejama koje predstavljam te politikama koje zastupam – naglasila je Knežević koja je podcrtala i to kako je dosad također sudjelovala u političkom životu, najčešće komentirajući zbivanja u Dubrovniku i Hrvatskoj.

– I dalje ću nastaviti s time, ali ću to u budućnosti činiti puno studioznije, opsežnije i temeljitije. Od svojih sugrađana neću tražiti da mi daju glas temeljem dojma nego ih pozivam da u razdoblju koje slijedi, u sljedeće dvije godine, zajedno pripremimo jedan drugačiji model upravljanja javnim dobrom. Pozivam sve one najbolje koje ovaj grad ima da zajednički izgradimo budućnost, dokinemo eru klijentelizma, otvorimo jedno novo vrijeme i novo razdoblje za ovaj grad. Ja u ovu bitku ne ulazim kako bih osigurala prednost i pobjedu nekim klanovima, u bitku ulazim zato da bi pobijedio Dubrovnik kakav je nekad bio i kakav može biti. Tražim i očekujem borbu za javne interese, nasuprot HDZ-ove borbe za njihove vlastite interese i interese uskih skupina koje njih okružuju – nastavila je Knežević.

– Krećem u pobjedu za Dubrovink, vjerujem da ću u tome uspjeti, spremna sam poduzeti sve što je potrebno i dati sve od sebe u ostvarenju tog cilja pa i trpjeti udarce onih najgorih među nama. Vjerujem da će aktualni gradonačelnik ovu moju najavu kandidature pokušati na neki način omalovažiti. Vjerujem da će čak pokušati i ismijati na neki način. Učinit će to jer nije spreman i nije sposoban za konstruktivan razgovor i fair play borbu. Ali, fair play borbu će dobiti zato jer to ovisi o vama i zato jer to u javnom interesu. Spremna sam, vjerujem da će građani Dubrovnika to prepoznati, vjerujem da će mi građani Dubrovnika dati svoje povjerenje i vjerujem da ćemo zajedno uspjeti izgraditi bolji grad, bolje društvo, bolju zajednicu na koju ćemo biti ponosni i koju ćemo ponosno moći ostaviti generacijama koje dolaze, kao što smo danas ponosni na nasljeđe koje imamo i pretke koji su nam ostavili ovaj prekrasan grad – naglasila je.

Knežević je nadalje istaknula da svaki kandidat ‘prvo mora predstaviti samog sebe’. Smatra da ima sasvim dovoljno vremena u iduće dvije godine da predstavi ljude i programe. Planira se okružiti ljudima koji su slični njoj, koji su već realizirani na određene načine, koji uživaju ugled u gradu. Neki od njih su već sudjelovali u određenim političkim utakmicama. No, o tome će, kako kaže, više reći drugom prilikom. Spomenula je i ‘Srđevce’, ‘svoje drage prijatelje’ s kojima je surađivala već nekoliko puta dosad.

-Vjerujem da ćemo i u budućnosti naći načine da surađujemo u interesu građana. Iznimno ih cijenim, iznimno poštujem njihovu borbu. Dugo se i dobro znamo, od samih početaka incijative – dodala je.

Na pitanje hoće li gradonačelnik Mato Franković reagirati na njen istup, Knežević odgovara:

-Vidjet ćemo što će biti u danima koji dolaze, ali kad tad će se morati očitovati. Vidjet ćemo kako će to učiniti – hoće li to biti fair play ili će to biti neko omalovažanje, podcjenjivanje ili neka druga smicalica u njegovoj režiji – rekla je.

Ono što najviše zamjera trenutnoj gradskoj upravi jest, kako kaže, ‘model upravljanja javnim dobrom koji je loš i štetan i koji nas vodi u propast’.

-Mi u ovom trenutku, što se grada tiče, vozimo 200 na sat slijepom ulicom – istaknula je. Osim što će se kandidirati kao nezavisna kandidatkinja, planira predstaviti svoju nezavisnu listu.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist