Aktualno

Vijećnica Muratti predlaže promjenu trase autobusne linije 3A

olga muratti

Gradska vijećnica HSU-a te vijećnica Gradskog kotara Pile Kono Olga Muratti uputila je prijedlog javnom gradskom prijevozniku oko trase linije 3A.

-Ukazala bih na probleme koje imaju stanovnici koji žive u ulici Andrije Hebranga, ali i oni s prilaznih susjednih ulica, Ilijine glavice, Konala… Naime, na ovom dijelu živi puno osoba starije životne dobi koji, ukoliko nemaju osobni automobil, nemaju ama baš nikakvu mogućnost prometne povezanosti u smjeru suprotnom od onog kojim se prometuje na liniji broj 8. Kako živim na ovom području tomu svjedočim svaki dan jer i po kiši i po suncu moji susjedi moraju pješice do Doma Zdravlja ili pak do Pila da bi došli primjerice do Gruža – ističe Muratti te dodaje kako linija 3A sada dolazi do semafora na Ilijinoj glavici te ne vidi niti jedan razlog opravdaniji od navedenih da ista produži Hebrangovom prema Gružu, umjesto da nastavlja Zagrebačkom ulicom koja je linijom broj 8 već povezana s onim dijelovima s kojima bi ih ova linija povezivala.
-Nekad davno se linijom broj 3 prometovalo na način da se iz Ulice Vladimira Nazora, na raskrižju prije sadašnjih semafora, skretalo u Ulicu Andrije Hebranga i tako se povezivao ovaj dio Konala, Ilijine glavice, Šipčina… s Gružem .Još uvijek nas ima puno koji znamo kako je to tad dobro funkcioniralo. Obzirom da je danas, u odnosu na tad, broj stanovnika na ovom području znatno povećan smatram da je ovakav prijedlog više nego logičan i opravdan, a posebno i zato jer on znači kvalitetnije življenje svih, a posebno starijih osoba. Očekujući da ćete razmotriti moj prijedlog unaprijed se zahvaljujem na razumijevanju – zaključuje Muratti.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist