Grad

VIDEO/FOTO Održana komemoracija za gospara Iva Rudenjaka

VIDEO/FOTO Održana komemoracija za gospara Iva Rudenjaka

Komemoracija za doajena dubrovačkog i hrvatskog ugostiteljstva Iva Rudenjaka održana je u petak navečer u Kazalištu Marina Držića. 

O Rudenjaku su biranim riječima i s puno emocija govorili gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, župan Občine Bled Janez Fajfar, predsjednik Ceha ugostitelja Dubrovačko-neretvanske županije Tonči Bitanga i Rudenjakov prijatelj Luko Brailo, a s kratkim govorom i pjesmom od svog prijatelja oprostila se i Tereza Kesovija.

Podsjetimo, gospar Ivo Rudenjak, poznati dubrovački ugostitelj i dobitnik brojnih priznanja za dugogodišnji uspješan rad i promicanje turizma, napustio nas je u 80-oj godini života. Rudenjak je u dubrovačkom ugostiteljstvu preko 60 godina, bio je vlasnik restorana ‘Ragusa II’ i ‘Antunini’, dugo godina proveo je na čelu Ceha ugostitelja, a u travnju ove godine izabran je za dopredsjednika. Kroz svoj rad i osobne kontakte njegovao je prijateljstvo Bleda i Dubrovnika, zbog čega je proglašen i počasnim građaninom općine Bled, postavši tako prvi hrvatski državljanin koji je postao počasni građanin nekog od gradova u Sloveniji.

Pogreb Iva Rudenjaka održat će se sutra na groblju u Brsečinama.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist