Sport

VIDEO/FOTO Kadeti GOŠK-a osvojili Memorijal ‘Luka Tolj’

VIDEO/FOTO Kadeti GOŠK-a osvojili Memorijal 'Luka Tolj'

GOŠK Dubrovnik 1919. pobjednik je 2. Memorijalnog nogometnog kadetskog (U-16) turnira ‘Luka Tolj’, koji je danas odigran na stadionu u Lapadu u čast igrača GOŠK-a Luke Tolja, koji je 2013. godine tragično stradao u prometnoj nesreći.

GOŠK-ovi kadeti u finalu su bili uspješniji od vršnjaka iz HŠK Zrinjskog Mostar. Nakon ‘regularnog’ dijela bilo je 1:1 (za GPŠK je pogodio Antoni Prizmić, a za Zrinjski Mateo Božić iz slobodnjaka), pa su o osvajaču turnira odlučivali jedanaesterci. Bolji su bili ‘Nebesko plavi’ s 5:4.

U utakmici za treće mjesto Široki Brijeg je s visokih 7:1 slavio protiv Župe Dubrovačke. Inače, u jutrošnji polufinalima GOŠK Dubrovnik 1919. je s 2:0 slavio protiv Širokog Brijega, a HŠK Zrinjski Mostar s 1:0 prošli Župu Dubrovačku.

Za najboljeg igrača turnira izabran je Mateo Božić (HŠK Zrinjski Mostar). Osvajači turnira pokal su primili iz ruku Mirele Tolj, majke njihovog pokojnog suigrača Luke. Između polufinalnih i utakmica za treće i prvo mjesto na groblju Boninovo odana je počast tragično preminulom mladiću.

Turnir je održan u organizaciji HNK GOŠK Dubrovnik 1919. i uz pomoć Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist