Grad

VIDEO Opasnost u Vrbici: ‘Glava u torbi’ zbog pune crte

VIDEO Opasnost u Vrbici: 'Glava u torbi' zbog pune crte

Kad se krećemo Jadranskom magistralom iz pravca Dubrovnika i dođemo do skretanja za našu ulicu mi tu ne smijemo skrenuti. Rekli su nam da je opasnost i ‘stavili’ su nam punu crtu. A do prije nekoliko godina taj je dio prometnice bio označen isprekidanom crtom.

I da ne bismo kršili zakon prisiljeni smo voziti još kilometar do Štikovice, tamo se okrenuti i iz smjera Splita skrenuti za našu ulicu. Međutim, tu nastupaju još gori problemi. Moramo stajati na parkiralištu deset metara prije skretanja kako bismo sačekali da nema prometa na cesti iz oba smjera. To iz razloga što pri skretanju iz smjera Splita prema našoj ulici moramo napraviti luk u traku suprotnog smjera kako bismo uspješno ‘smotali’ u ulicu. Pritom molimo Boga da iz oba smjera netko ne vozi velikom brzinom. I na kraju, morate biti baš dobar vozač kako biste vrlo pažljivo skrenuli, a ne ‘produžili’ u provaliju pored priključka! – ističu stanovnici Vrbice Dragan Litrica i Josip Goluža. Oni, baš kao i njihovi brojni sumještani, svakodnevno ‘nose glavu u torbi’ pri svakom skretanju s Jadranske magistrale u priključnu prometnicu koja vodi do njihovih kuća. Smatraju kako je takva situacija neodrživa zbog višestruke opasnosti po živote ljudi.

-Prije tjedan dan jedan strani državljanin pokušao je izvesti taj zahtjevan manevar, ali je umalo završio u provaliji. Puka sreća, ili točnije zemlja u koju su se ukopali kotači vozila, spriječila je veliku tragediju. Kad je stigao policajac krenuo je objašnjavati vozaču kako je trebao skrenuti iz smjera Dubrovnik, ali kad smo mu rekli: ‘Zar ne vidite punu crtu?’, on se i sam uvjerio u to te ništa nije rekao – pričaju nam Vrbičani, koji na odgovornost prozivaju Hrvatske ceste.

Cijeli članak pročitajte u novom broju DuLista koji je u prodaji od srijede 27. srpnja.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist