Kultura

VIDEO “Leonardo Live” i u Dubrovniku!

Građani Dubrovnika će u četvrtak, 16. veljače u 20 sati u dvorani Visia dobiti iznimnu priliku doživjeti jedinstvenu izložbu „Leonardo da Vinci: Slikar na milanskom dvoru“ koja se održava u Londonskoj nacionalnoj galeriji.

 Ljubitelji umjetnosti širom svijeta prvi put u povijesti će tog dana preko satelita u HD kvaliteti postati dijelom svjetske umjetničke elite i na jednom mjestu vidjeti najveći broj ikada izloženih da Vincijevih djela, a među njima i novootkriveno, nikada u javnosti izloženo djelo, Salvator Mundi.
 
Projekt „Leonardo Live“ nudi mogućnost publici širom svijeta uživati u Leonardovim djelima, a u stominutnoj šetnji londonskom Nacionalnom galerijom gledatelje će voditi uvaženi povjesničar umjetnosti i komentator Tim Marlow i prezenterica Mariella Frostrup.
 
Ulaznice za ovu povijesnu izložbu koja traje od studenog 2011. do početka veljače 2012. godine rasprodane su, a zbog osjetljivosti i krhosti slika izložba ne može obići čak ni najveće kulturne prijestolnice.
 
Upravo zbog toga organizatori izložbe odlučili su pružiti mogućnost svim ljubiteljima umjetnosti da u četvrtak navečer urone u čari ovih jedinstvenih djela.
 
Budite dio svjetske elite i u Dubrovniku, poručuju iz Kinematografa Dubrovnik, a duList Vam donosi jednominutni najavni video projekta "Leo Live".

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija