DuList IN

[VIDEO] Jazz večer uz Ines Tričković i praline iz Pupnata

trickovic good food09

Ines Tričković će sa svojim sextetom održala je u sklopu Good Food Festivala u četvrtak navečer koncert Runjić in Blue. Peti je ovo, jubilarni koncert naše sugrađanke, svjetski priznate jazz glazbenice, u njenom rodnom gradu.
Uoči koncerta za DuList je rekla kako je riječ o njenom starom projektu s albuma ‘Runjić in Blue’, koji je s glazbenicima Lukom Žužićem (trombon i aranžmani), Grgurom Savićem (saksofon), Hrvojem Gallerom (klavir), Zvonimirom Šestakom (kontrabas) te Krunom Levačićem (bubnjevi) nagrađen 2014. godine Porinom za najbolju izvedbu jazz skladbe za pjesmu Lamento.
-To su sve renomirani i izvrsni hrvatski jazz glazbenici i jedni od naših zaista najboljih izvođača. Jednostavno, ekipa za 10! – rekla je Ines o ekipi s kojom je nastupila u Lazaretima.
Na programu su se našli bezvremenski hitovi jednog od najomiljenijih hrvatskih tekstopisaca i skladatelja Zdenka Runjića čiji je prepoznatljiv izričaj stvorio nebrojene hitove koje uvijek rado slušamo. Posebno je jaka bila veza Zdenka Runjića i Olivera Dragojevića, a Ineskina veza s Oliverom, osim one obiteljske, je svakako i ljubav prema jazzu. Oliver je iznimno volio jazz, imao je i svoj jazz festival u Veloj Luci, a Ines je svoju dvadesetogodišnju karijeru upravo gradila u međunarodnim jazz okvirima.
Budući da je koncert dio Good Food Festivala u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, nije nedostajalo ni slatkih zalogaja. Svaki posjetitelj zasladio se ručno rađenim pralinama gospođe Biljane Milina iz Pupnata.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist