Kultura

VIDEO/IZLOŽBA NA MRTVOM ZVONU Kako dubrovački dizajneri misle Grad?

VIDEO/IZLOŽBA NA MRTVOM ZVONU Kako dubrovački dizajneri misle Grad?

‘Dubrovački dizajneri o Gradu’ izložba je koja se ovog četvrtka otvorila na Mrtvom Zvonu. Kroz radove dubrovačkih dizajnera na temu Grada posjetitelji su se mogli upoznati s njihovim kreativnim procesom – od početne ideje do realizacije. Kako je nastao vizualni identitet za limitirano izdanje Piva dubrovačke pivovare povodom obljetnice 70-ih Dubrovačkih ljetnih igara, vizualni identiteti od Mjesta zajednice, Lazareta do Umjetničke galerije Dubrovnik i projekta participativnog budžetiranja grada Dubrovnika… Sve su to zainteresirani, među ostalim, mogli večeras saznati.

U izložbi su sa svojim radovima sudjelovali radovima Kristina Mirošević (Studio Bonsenjo), Nora Mojaš i Made Milićević(Linear Studio), Ivana Putica (&P), Orsat Franković (Studio Flomaster), Zoran Đukić (Studio đkć), Miran Bašić (2dizajnera) i Žarko Dragojević (Audiovizualni centar Dubrovnik, AVCD).

Iva Knego Šoletić, ispred platforme Grada gladan, organizatora izložbe zahvalila je na samom početku stanovnicima Mrtvog Zvona što su ih ugostili te pružili podršku u organizaciji ove izložbe. Ideja ove izložbe je promovirati rad dubrovačkih dizajnera na temu Grada.

-Riječ je o radovima koje susrećemo na oglasnim pločama, predmetima koji se porizvode u gradu, vidimo ih u vizualnim identitetima institucija… Nekad nismo svjesni njihova rada pa evo sad je šansa da se prezentiraju – rekla je.

Izložba ‘Dubrovački dizajneri o Gradu’ organizira se u sklopu komunikacijsko-participacijske strategije povodom izrade Plana upravljanja povijesnom gradskom jezgrom za što je nadležan Zavod za obnovu Grada Dubrovnika. Ravnateljica Zavoda Mihaela Skurić rekla je kako je ovo jedan početak plodonosne suradnje Zavoda s lokalnim udrugama ‘koje promišljaju Grad na najbolji mogući način prvenstveno zato što ih žive’.

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist