Kultura

VIDEO/GENERALNA U PORTU Ekipa sa zidina poručuje: ‘Ne valja!’, ali i: ‘Vratite mu taracu, Maro, Maro!’

VIDEO/GENERALNA U PORTU Ekipa sa zidina poručuje: 'Ne valja!', ali i: 'Vratite mu taracu, Maro, Maro!'

Generalna proba svečanog otvaranja 71. Dubrovačkih ljetnih igara tradicionalno se održala ovog četvrtka, a ove joj godine (na svu sreću) nije priprijetila kiša, kao ni koronavirus. Svima je faktor iznenađenja zasigurno bila druga lokacija održavanja događanja. Umjetnici su se sa Straduna prvi put preselili u Porat i tako poslali jednu novu sliku Dubrovnika široj javnosti.

Na samim počecima probe, ekipa sa zidina bila je toliko energična sa svojim brojnim i raznovrsnim porukama da su glasom nadjačali i izvedbe u nekim trenucima. Počeli su, među ostalim, uzvikivati ‘Vratite mu taracu, Maro, Maro! Nisi sam’, a skandirali su potom i ‘Dube, Dube!’ kad je svoju izvedbu započela mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović. Glumica Linda Begonja stigla je na probu na barci, u velikom stilu! Na sv. Ivanu se mogla pogledati projekcija podizanja zastave ispred Zvonika od prijašnjih godina, a sve uz tradicionalne zvuke Himne slobodi. To je, kao i uvijek, poseban trenutak, kako probe, tako i same ceremenije svečanog otvaranja. No, glasna ekipa je na samom kraju negodovala uz povike: ‘Ne valja, ne valja!’.

Zastava na sv. Ivanu
Sedamdeset i prve Dubrovačke ljetne igre svečano će biti otvorene u petak, 10. srpnja ceremonijom u režiji Marine Pejnović u Portu, a razlog izmještanja ceremonije s tradicionalne lokacije pred crkvom sv. Vlaha su propisane epidemiološke mjere fizičke distance. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom dirigirat će Tomislav Fačini, a pridružit će im se Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera, zatim pijanist i lanjski dobitnik nagrade Orlando Aljoša Jurinić, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i Ivan Bonačić na saksofonu, uz sudjelovanje Folklornog ansambla Linđo i Festivalskog dramskog ansambla čiji će članovi zastavu Libertas ovo ljeto podići na tvrđavi sv. Ivan.

Gepostet von Dubrovačke ljetne igre Dubrovnik Summer Festival am Donnerstag, 9. Juli 2020

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist