Sport

[VIDEO] Franković: Dubrovnik je dobio prvu dvoranu za borilačke sportove

blank

Gradonačelnik Mato Franković obišao je u petak novouređenu dvorane za borilačke sportove, koja se nalazi u prostoru bivše ‘Stanice za tehnički prijem vozila’ u Gospinom polju.
-Dubrovnik je dobio prvu dvoranu za borilačke sportove. Ovo je nastavak investicija u sportsku infrastrukturu što je ova gradska uprava pokrenula prije četiri godine – naglasio je Franković. Cijena investicije je nešto više od 3 milijuna kuna.
-Ne radi se samo o dvorani za borilačke sportove. Na gornjoj etaži brojne sportske udruge iz Dubrovnika dobit će prostore za svoje tekuće poslovanje. Isto tako, u stražnjem dijelu objekta nalazi se prostor dubrovačkog moto kluba Libertas Moto Ridersa koji više od 20 godina traži adekvatne prostore. Sad su ih dobili. Znamo da je ovo prije bila Stanica za tehnički pregled. U dogovoru s tvrtkom Adratic Osiguranje, stanica se vratila u vlasništvo Grada Dubrovnika i dobila je namjenu sportskog objekta. Vidimo da to jako lijepo izgleda. Konačno su sportaši koji se bave borilačkim sportovima dobili adekvatnu sportsku infrastrukturu – rekao je Franković.

O lapadskom stadionu
Dotaknuo se i pitanja Lapadskog stadiona istaknuvši da su svi imovinsko-pravni odnosi riješeni.
-Proveli smo ispitivanje tržišta o mogućnosti javno-privatnog partnerstva. Postoje zainteresirane tvrtke koje žele s nama ići u navedeni model javno-privatnog partnerstva. Vjerujem da ćemo nakon završetka izbora, desetak dana iza toga sjesti i donijeti odluku o raspisivanju natječaja za buduće projektiranje i izgradnju lapadskog stadiona. Siguran sam, da ćemo na kraju idućeg četverogodišnjeg mandata dobiti veliki, pravi lapadski stadion – infrastrukturu koju zaslužuje Grad Dubrovnik. Ne samo to, nego i sportsku dvoranu u kojoj će se igrati Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine – rekao je Franković.

blank

Pročitajte još

Hrvatska slavi, gol u zadnjim sekundama zabio Gadža!

Dulist

PRVENSTVO DUBROVNIKA U STOLNOM TENISU Marinkolor vodi i nakon 10. kola

Dulist

Najmlađe košarkašice Raguse odigrale svoj prvi turnir i odmah osvojile zlato!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija