Grad

[VIDEO/FOTOGALERIJA] Milost ‘sveca svega svijeta’: Blagoslov djece i cvijeća!

Brojna dubrovačka dječica i njihovi roditelji danas su, na blagdan sv. Antuna Padovanskog, u crkvi Male braće došli na tradicionalan blagoslov djece i cvijeća. Crva Male braće bila je puna nasmijanih, vedrih lica…

Danas je dan ‘sveca svega svijeta’, spomendan svetog Ante, rođenog 1195. godine u Lisabonu. Stupivši u red svetog Franje dobio je ime Antun, a naslov Padovanski dobio je po tome što je umro u Padovi gdje počivaju i njegovi posmrtni ostatci.

U ranoj svojoj mladosti učio se znanju i nabožnom životu kod svećenik stolne lisabonske crkve te se u petnaestoj godini odlučio posvetiti Bogu, pa stupa u samostan Augustinaca kraj Lisabona. zaredio se za svećenika osam godina kasnije.

Crkva ga je proglasila naučiteljem zbog njegove jake čežnje i oduševljenja za širenjem Evanđelja i života po poruci Božje riječi.

Pročitajte još

Sanitat počinje sa zaprašivanjem, evo gdje i kad!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRADU U IZVJEŠĆU O ŽARKOVICI ‘Zbrinut 71 pas, ali i dalje postoje osobe koje opstruiraju udomljavanje’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija