Županija

VIDEO/FOTO Župski mališani pekli mirisne kruščiće za svoju prijateljicu Gabrielu

VIDEO/FOTO Župski mališani pekli mirisne kruščiće za svoju prijateljicu Gabrielu

Mališani Dječjeg vrtića Župa dubrovačka ovog su petka na trgu ispred Općine obilježili Dane kruha.

Ispekli su sa svojim roditeljima i odgajateljicama mnoštvo ukusnih kruščića i ostalih pekarskih proizvoda te raznih slastica, a sve je imalo humanitarnu notu jer su se prikupljali novčani prilozi za liječenje njihove prijateljice Gabriele Šetka, koja pohađa župski vrtić. Bilo je tu i prigodnih pjesmica o kruhu, a hranu je blagoslovio don Bernardo Pleše.

-Svake godine proslavimo Dane kruha, a ove smo godine odlučili sve organizirati na trgu ispred općine kako bismo se podružili i s roditeljima i s ostalim žiteljima Župe dubrovačke – rekla nam je ravnateljica Dječeg vrtića Župa dubrovačka Marija Jelić.

Osim današnjih Dana kruha koji su imali humanitarni karakter, ovaj dječji vrtić već neko vrijeme prikuplja donacije za pomoć malenoj Gabrieli, a jedna je donacija, rekla nam je ravnateljica Jelić, već uručena Gabrielinoj mami Mireli.

Treba spomenuti kako su se župski mališani uključili u još jednu hvalevrijednu akciju.

-Od početka pedagoške godine uključili smo se u akciju ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’ te smo dosad već skupili oko 150 kilograma. Akcija traje i dalje, dok bude interesa, a u nju su uključeni svi od odgojiteljica i roditelja do susjeda i prijatelja – rekla je Marija Jelić.

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist