Kultura

VIDEO / FOTO / TRI MARINA ZA JEDNOG Dječica posvetila dan velikom Vidri

VIDEO / FOTO / TRI MARINA ZA JEDNOG Dječica posvetila dan velikom Vidri

‘Tri Marina za jednog’ – Dom Marina Držića, Osnovna škola ‘Marin Držić’ i Kazalište Marina Držića – zajedničkim snagama danas su izveli sjajan kulturni program velikom Vidri u čast.

Učenici OŠ Marina Držića, uključujući i one koji u ovoj školi pohađaju program za djecu s teškoćama u razvoju, tijekom nekoliko mjeseci slikali su motive iz Držićevih djela, ali i portrete dubrovačkog komediogtrafa. Na dramskim i glazbenim radionicama u Domu Marina Držića uvježbavala se renesansna glazba i isječci iz Držićevih djela, a Kazalište Marina Držića ugostilo je večeras mlade glumce, glazbenike i recitatore, dok im se na pozornici pridružio i Skup – Branimir Vidrić Flika.

Program je započeo već jutros, predavanjem Katje Bakije pod nazivom ‘Držićeva životna i kazališna fortuna’ Osnovnoj školi Marina Držića. U popodnevnim satima uslijedio je program u teatru, a sudjelovali su školski zbor, polaznici glazbene i dramske radionice koje se svake godine održavaju u Domu Marina Držića pod vodstvom Sanje Dražić i Paule Dražić Zekić, te mališani sa svojim sjajnim literarnim dostignućima.

Na kraju programa u 19 i 30 u Domu Marina Držića otvorila se i izložba učeničkih radova s radionica koje je s učenicima vodila nastavnica likovne kulture i akademska slikarica Petrunjela Vuković, dok je sa djecom s teškoćama u razvoju radila akademska slikarica Ivana Gojavić. Njihov grupni rad odabran je i kao glavni motiv na pozivnicama i plakatima završnog događaja.

Ovaj program rezultat je višemjesečnog rada učenika, djece i mladih Osnovne škole Marina Držića i njihovih mentora, uz potporu Doma Marina Držića, koji je pokrovitelj i provoditelj programa kojim se obilježava velika 450 godišnjica smrti dubrovačkog renesansnog pisca.

Kazalište Marina Držića nesebično je otvorilo svoju pozornicu mladim umjetnicima, a kako je bilo pogledajte u galeriji i priloženom videu!

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist