Aktualno

[VIDEO/FOTO] POGLEDAJTE ČAROBNI SVIJET SVJETLA Započeo svjetlosni spektakl u Dubrovniku

Započeo je svjetlosni spektakl u Dubrovniku. Event Lab organizator je manifestacije i mnoštva instalacija koje će se moći vidjeti od večeras do nedjelje.

U galeriji našeg Ivana Pozniaka pogledajte čaroban svijet svjetla, kreativnosti i transformacije Festivala svjetlosti.

Podsjetimo, okosnicu programa ovogodišnjeg izdanja Lumiarta čine zanimljive svjetlosne instalacije nagrađivanih umjetnika, interaktivne igrice, brojne projekcije i 3D mapping.

Na svečanom otvorenju koje je započelo 3D mappingom dubrovačke tvrtke Pixel, prisustvovali su Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika, Miro Drašković, direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika te predstavnici sponzora, kao i mnogobrojna domaća i inozemna publika.

Iz bogatog programa organizatori izdvajaju instalaciju “Srce Europe” priznate bosanskohercegovačke umjetnice Edine Seleković koja je svoju karijeru gradila u SAD-u. Ova svjetlosna instalacija oponaša otkucaje srca zvukom i crvenim svjetlom koje se pali i gasi, a može se vidjeti na Peskariji.

Prostor Straduna obojan je AmbiArt projekcijama mađarske skupine Night Projection, dok park u Pilama i fasada kraj Cele uveseljava najmlađe interaktivnim igricama.

Ljubitelji glazbe mogu “zasvirati” na laserskoj harfi koja je smještena u atriju Kneževa dvora.

Pročelje palače Sponza ponovno je rezervirano za 3D mappinge i audio vizualne spektakle Pixel designa i Loop production, dok je u atriju  smještena LED instalacija “Tesseract” Visuala grop iz Pule, kao i izložba Antuna Radačića, AI umjetnika iz Zagreba, pod nazivom “Dubrovnik AI imaginarium – Dubrovnik kroz oči strojeva”.

Ovo 3. izdanje Festivala svjetlosti Lumiart Dubrovnik održava se uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a cijeli program festivala može se pronaći na www.lumiart-dubrovnik.com

Pročitajte još

Orlando procvjetao od obnove

Dulist

Vodovod započeo rekonstrukciju cjevovoda na gruškoj obali

Dulist

KAKO SAČUVATI PODATKE? Google od sutra kreće s brisanjem računa

Dulist