Aktualno

Vićan našao model kako eliminirati ravnatelje

Vićan našao model kako eliminirati ravnatelje

Ravnatelji tri javne ustanove u kulturi mogli bi se nakon 17. studenog naći – na ulici. Tad, naime, ističe mandat ravnateljima Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Umjetničke galerije Dubrovnik i Dubrovačkih muzeja s tim da Šiši i Maračiću tim danom prestaje i radni odnos.

Tako će se, ukoliko se sjednica Gradskog vijeća grada Dubrovnika ne održi do tog datuma, odnosno ukoliko do tad gradski vijećnici ne izaberu nove/stare ravnatelje, oni bi se mogli naći u neobranom grožđu. U nešto boljoj je poziciji je Pavica Vilać, ravnateljica Dubrovačkih muzeja, koja u ugovoru ima klauzulu da se nakon isteka ravnateljskog mandata vraća na svoje staro radno mjesto kustosa. No, ako se do 17. studenog, kad Pavici Vilać ističe ravnateljski mandat, ne izabere novi ravnatelj, ni njoj neće tko imati potpisati rješenje o povratu na mjesto kustosa pa će i ona u roku od 5 dana, što je sukladno zakonskim odredbama, izgubiti radno mjesto.
 
 
Prema svim najavama sjednica Gradskog vijeća, na kojoj bi se trebalo raspravljati o novim/starim ravnateljima ove tri javne ustanove u kulturi, trebala bi biti sazvana tek krajem studenog, početkom prosinca, a iza svega navodno stoji nezavisni gradski vijećnik Pero Vićan koji se urotio protiv ova tri ravnatelja. Vićan, kako doznaje duList, odugovlači s održavanjem sjednice Gradskog vijeća te taktizira, jer mu je jasno kako bez njegove tri ruke, odnosno tri vijećnika njegove liste, koalicija Olge Muratti nema potrebnu većinu, a time vjerojatno ne bi imali niti kvorum.

A odugovlačenjem i neodržavanje sjednice do 17. studenog uspio bi se 'riješiti' ravnatelja koje od samog početka ima na piku. Barem kad je riječ o Peru Šiši i Antunu Maračiću.

O isteku mandata ne razmišlja ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Pero Šiša, koji o nesazivanju sjednice Gradskog vijeća nema nikakvih informacija.
– O tome ne razmišljam. Meni je najvažnije da smo jučer (ponedjeljak, 5. studenog, op.a.) vlastitim sredstvima uspjeli isplatiti plaće i time vratili Gradu preko pola milijuna kuna. To je prava stvar, to je business, a ovo što se događa nije u mojoj moći. Ako je to istina, onda je to hvala za sve što se napravilo – kratak je bio Pero Šiša.

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist