Aktualno

VEZE U KASNIM SATIMA ‘Platio sam sinoć tri taksija radnicima jer gradski autobusi ne voze’

Svojim sam zaposlenicima sinoć platio tri taksija do Mokošice. U gradu nemamo smještaja, a plaćamo ga u Mokošici i Župi. Moj lokal radi do 2, a autobusi ne voze. Sezona ne počinje s Ljetnim igrama. Trebamo imati jedan autobus svakih uru vremena – istaknuo je ugostitelj Stijepo Šanje na sastanku s gradonačelnikom Frankovićem u srijedu popodne.

-Odmah ću zvati direktora Libertasa i to riješiti. Još ranije smo se dogovorili da će Libertas uvesti stalnu liniju Mokošica – Lapad – odgovorio mu je gradonačelnik.

-Svjestan sam problema sa smještajem, ali to nije moguće riješiti u kratkom roku. Znam da nedostaje sve više sezonskih, ali i stalnih radnika. Kupujemo 43 stana od Vlade RH za mlade obitelji, projektiramo tri zgrade sa 120 stanova u Solitudu, riješit ćemo i studentski dom, a kupujemo 70 tisuća ‘kvadrata’ na Pobrežju za novu stambenu zonu. Tako ćemo pokušati osloboditi kapacitete – objasnio je Franković, dodavši kako bi radnici koji borave na Ivanici, a rade u Dubrovniku, uskoro mogli preko granice po principu ‘brz ulaz i izlaz’.

Pročitajte još

MAJA I MIRKO: ‘SVIMA OD SRCA HVALA’ Humanitarnom akcijom u Verandi prikupljeno više od 67 tisuća kuna

Dulist

KONGRES UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA Župan: Pokazali smo da se možemo nositi s najvećim krizama

Dulist

OVAJ TJEDAN Besplatna radionica ‘Kako samostalno voditi paušalni obrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija