Kultura

‘Velo misto’ i ‘Veliki Gatsby’ te novi glazbeni programi na 74. Dubrovačkim ljetnim igrama

'Velo misto' i 'Veliki Gatsby' te novi glazbeni programi na 74. Dubrovačkim ljetnim igrama

Na radost festivalske publike, u online prodaji od danas su i ulaznice za nove programe nadolazećih 74. Dubrovačkih ljetnih igara, dostupne za kupnju na mrežnim stranicama festivala www.dubrovnik-festival.hr te putem servisa www.ulaznice.hr. Osim za nove glazbene i plesne programe, u prodaji su ulaznice za najnoviju hit predstavu ‘Velo misto’ zagrebačkog Kazališta Komedija, nastalu prema legendarnom djelu antologijskog autora Miljenka Smoje, koja je premijerno prikazana početkom ožujka u Zagrebu.

U godini kada se slavi stoti rođendan Miljenka Smoje, junaci njegova Velog mista zaživjeli su na pozornici kazališta u režiji Marine Pejnović, koja je i adaptirala roman, a festivalska publika ovu će uspješnicu imati priliku pogledati 22., 23. i 24. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.

Na Revelin stiže i jedna plesna senzacija, Hrvatsko narodno kazalište u Splitu gostuje s hvaljenim baletom ‘Veliki Gatsby’ u koreografiji i režiji Lea Mujića. Literarno remek-djelo Francisa Scotta Fitzgeralda, smješteno je u New York tijekom Doba jazza i ludih dvadesetih godina prošlog stoljeća, a u ovoj baletnoj priči dubrovačka će publika uživati 2. i 3. kolovoza.

U online prodaji su i ulaznice za još pet glazbenih programa koji će se održati na 74. Igrama, u atriju Kneževa dvora nastupit će nagrađivani gitarist Krešimir Bedek, zatim trio u sastavu Latica Anić, Krešimir Starčević i Marco Graziani, Dubrovački simfonijski orkestar muzicirat će sa sopranisticom Josipom Bilić pod ravnanjem maestra Valentina Egela, a njemački violončelist Eckart Runge nastupit će s pijanisticom Martinom Filjak i saksofonistom Gordanom Tudorom. Koncertni program u Dvoru zatvorit će violončelistica Kajana Pačko i pijanist Danijel Detoni.

Folklorni ansambl Linđo nezaobilazan je dio festivalskog programa, a ulaznice za tri Linđova nastupa već su u online prodaji.

Lokalna prodaja u Festivalskoj palači bit će otvorena u lipnju, gdje će se i ove sezone moći ostvariti sljedeći popusti: 10 posto uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama, uz mogućnost obročnog plaćanja za iznose iznad 70 eura. Ponovno će biti dostupan i poseban popust za stanovnike Dubrovačko-neretvanske županije koji će uz predočenje osobne iskaznice pri kupnji na blagajni moći ostvariti popust od 30 posto te dodatnih 10 posto pri plaćanju Mastercard i Maestro karticama. Kupnjom ulaznica za dvije dramske, odnosno tri glazbene izvedbe, ostvaruje se gratis ulaznica za jedan reprizni dramski, odnosno glazbeni program po izboru, a studenti uz predočenje X-ice ili ISIC-međunarodne studentske iskaznice mogu ostvariti popust od 10 posto na maksimalno dvije ulaznice po izvedbi. Jednodnevni DU PASS kupcima omogućuje 10 posto popusta, trodnevni 30 posto te sedmodnevni 50 posto za dvije ulaznice po izvedbi.

Foto: Dubrovačke ljetne igre

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist