Aktualno

VELJKO OSTOJIĆ POD ISTRAGOM Omogućio Todoriću izvlačenje novca preko hotela Plat

Istraga u aferi Agrokor sada je otvorena i protiv bivšeg IDS-ovog ministra turizma Veljka Ostojića, koji je trenutno predsjednik Uprave Agrolagune, tvrtke u sklopu bivšeg koncerna Ivice Todorića.

Istražitelji sumnjaju kako je prije par godina, tijekom financiranja Agrokorovog projekta hotel Plat kroz investicijski fond Nexus, omogućio Todoriću da izvuče 52 milijuna kuna. Radilo se pozajmici koju Agrokor nikada nije vratio, kako prenosi Telegram.

Na sumnjive veze Agrokora i fonda Nexus te izvlačenje novca kroz ilegalne pozajmice prva je upozorila HANFA, a sada je i službeno proširena istraga na taj dio poslovnih odnosa Todorića i suradnika. Uz Ostojića, koji je bio na mjesto predsjednika uprave tvrtke Karisma Hotels Adriatic (KHA) u sklopu koje se nalazio i hotel Plat od 2013. do 2016. godine, istraga je sada proširena i na Marka Makeka iz Nexusa, Marinka Benića i Krunoslava Šimatovića iz KHA 4 d.o.o., tvrtke preko koje je realizirano sporno ulaganje.

Upravo je Ostojić još 2015. godine u ime KHA dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću prezentirao obnovu zapuštene hotelske zone. Na mjestu hotela Plat, prema prezentiranim planovima, trebao se izgraditi luksuzni kompleks. Ideju za to još je 2014. obznanio i sam Ivica Todorić, a investiciju je trebao pratiti fond Nexus. Istražitelji sumnjaju kako su Ostojić, Benić i Šimatović posudili Todoriću dio sredstava koji je preostao nakon kupnje vlasničkih udjela hotela Plat. Radilo se o 12 milijuna kuna. Iako je Agrokor u to vrijeme, a riječ je o sredini 2015. godine, već bio u financijskim problemima, dali su mu ovu pozajmicu. Marko Lesić iz Nexusa, koji je također pod istragom, kasnije je u medijima objašnjavao kako se radilo o višku sredstava jer je gradnja hotela Plat u jednom trenutku zastala. Međutim, u idućih godinu dana Ostojić, Benić i Šimatović će iz KHA 4 Todoriću posuditi više od 90 milijuna kuna. Dio je, doduše, Agrokor vratio, no ne i sporni iznos od 52,1 milijun kuna.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

REGIONALNA LIGA Jugaši upisali poraz protiv ekipe Radničkog

Dulist

FOTO Franković upalio prvu adventsku svijeću

Dulist

‘SRCE K’O KUĆA’ Paula i Đelo Jr. Jusić napravili dokumentarac o pripadnicima ONB-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija