Sport

Veliko iskustvo za Raguža i Buterina

matej raguz

Dvoje dubrovačkih judaša Matej Raguž i Paolo Buterin završili su svoj nastup na Europskom prvenstvu za kadete koje se od petka do danas održava u crnogorskom Baru.

 
Član Judo kluba Dubrovnik Matej Raguž nastupio je jutros u ketegoriji do 90 kg. Pod vodstvom trenera Željka Đapića u prvom kolu pobijedio je jakog predstavnika Bosne i Hercegovine – Vuka Vidačića, dok je u drugom kolu izgubio od predstavnika Rusije – Karena Paliana, prvog nositelja sa Europske rang liste.
– Nažalost nije imao više borbi zbog sustava natjecanja na Europskim prvenstvima koji predviđa repesažne borbe samo za četvrtfinaliste. Matej je prva godina kadeta, pa stoga ovaj rezultat nagovještava vrhunske rezultate u nadolazećim godinama – javljaju iz JK Dubrovnik.
 
U petak je u Baru nastupio i član JK Dubrovnik 1966. Paulo Buterin koji je poražen u 1. kolu kategorije do 55 kilograma od Bjelorusa Mikite Barysevicha.
Za obojicu je nastup na EP bio nagrada za veliki uloženi trud i uspješne nastupe u natjecanjima Europskog kadetskog kupa tijekom ove godine, čime su izborili pravo braniti boje hrvatske reprezentacije na kontinentalnom prvenstvu. Biti među najboljim kadetima Europe, veliko je priznanje i iskustvo te poticaj za daljnji sportski rad.
 
 

Pročitajte još

Kadeti Juga osvojili broncu na Kupu Hrvatske

Dulist

OLIMPIJSKE IGRE Hrvatska vaterpolska reprezentacija savladala Crnu Goru

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist