Sport

VELIKI USPJEH Župski judaš Lukša Bračić prvak Hrvatske!

FB IMG 1697917476488

Ove subote u Sportskoj dvorani Sutinska vrela održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete na kojem je nastupilo 303 natjecatelja iz 57 klubova.

-Lukša Bračić iz Judo kluba Župa dubrovačka je sa četiri pobjede sebi poklonio najljepši poklon za 13. rođendan – postao je prvak Hrvatske u kategoriji do 46 kg u konkurenciji 14 natjecatelja. Lukša još uvijek nastupa u konkurenciji dječaka te je njegov uspjeh još veći jer je nastupao u uzrastu mlađih kadeta sa natjecateljima starijim i po dvije godine. Ivano Sabljo je također imao dobar nastup u kategoriji -50 kg u konkurenciji 19 natjecatelja s dvije pobjede i dva poraza na kraju je ostao peti izgubivši u borbi za broncu. Ivano je također 2010. godište, dakle još uvijek nastupa u uzrastu dječaka. Da posjetimo početkom godine Lukša je na Prvenstvu Hrvatske za dječake postao viceprvak Hrvatske, dok je Ivano bio brončani. Bravo momci, navode iz kluba.

Dvije bronce
Na prvenstvu za mlađe kadete nastupili su i članovi Judo kluba Dubrovnik i Judo kluba Mokošica. Treće mjesto u kategoriji do 42 kilograma osvojio je Đivo Milutinović iz JK Mokošica, a u kategoriji +70 kilograma broncom se okitila Leona Niketić iz JK Dubrovnik.

Foto JK Dubrovnik
Foto JK Dubrovnik
Svoje nastupe zabilježili su i članovi iz Judo kluba Dubrovnik 1966.
-Na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu upisali smo dva peta i jedno sedmo mjesto. Na korak do medalje bili su Ivan Roko Krmek i Nora Berković, dok je Marin Soldo zauzet sedmo mjesto – istaknuli su.

Na natjecanju je sudjelovala Nika Katušić iz Judo kluba Konavle Cavtat te završila na prvom mjestu u kategoriji -40 kg. Dalia Schmuch nastupila je u kategoriji -56 kg te osvojila peto mjesto. Ivana Giljača iz kluba Ura Nage završila je na sedmom mjestu u kategoriji +70 kg.

Pročitajte još

MEĐUNARODNI TURNIR Dvanaest medalja i dva pehara za Taekwondo klub Shark

Dulist

Najmlađi nogometaši NK Župa dubrovačka prvaci županije

Dulist

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist