Kultura

VELIKI INTERES Dubrovačke knjižnice ponavljaju predavanja s Ivanom Viđenom

VELIKI INTERES Dubrovačke knjižnice ponavljaju predavanja s Ivanom Viđenom

Dubrovačke knjižnice ponavljaju predavanja s Ivanom Viđenom „Preobrazba kroz šetnju, šetnja kroz preobrazbu: o mijenama dubrovačkih prigradskih kvartova“.

Potaknute zanimanjem svojih korisnika, kao i ostale zainteresirane javnosti, Dubrovačke knjižnice ponovno će uz pomoć Ivana Viđena, povjesničara umjetnosti i arheologa, „prošetati“ dubrovačkim (pri)gradskim kvartovima.

Svi oni koji su propustili prošlogodišnja travanjska predavanja – ali i oni koje žele ponoviti gradivo – tijekom siječnja moći će se podsjetiti one drevne mudrosti o stalnosti vječne mijene, kako u životu ljudi tako i u životu gradova. Predavanja pod zajedničkim nazivnikom „Preobrazba kroz šetnju, šetnja kroz preobrazbu: o mijenama dubrovačkih (pri)gradskih kvartova“ osmišljena su kao pogled u slojevitu povijest Ploča, Pila s Konalom, Gruža i Lapada, ali uz naglasak na promjene i preobražaje koji su ih oblikovali te doveli i do današnje „slike Grada“. Koje je značenje i uloga svakoga od spomenutih (pri)gradskih predjela u prošloj i sadašnjoj „slici Grada“ te koje predodžbe o tomu postoje? Koliko znamo, a koliko mislimo da znamo i koje predrasude imamo o pojedinim mjestima i događajima? Predavanja će nastojati odgovoriti na ta i na druga pitanja te se „boriti“ i s uvriježenim, često i ne sasvim točnim, znanjima o Pločama, Pilama, Gružu i Lapadu.

Prvo predavanje tematizirat će povijesne mijene Ploča, a održat će se u utorak, 9. siječnja u Saloči od zrcala s početkom u 18 sati.

Ostala predavanja održavat će se u isto vrijeme i na istom mjestu prema sljedećem rasporedu:

utorak, 16. siječnja: Pile s Konalom

utorak, 23. siječnja: Gruž

utorak, 30. siječnja: Lapad

VELIKI INTERES Dubrovačke knjižnice ponavljaju predavanja s Ivanom Viđenom

Pročitajte još

‘Krakelure, Pavo i ja’ – splitska izložba i performans Slavena Tolja

Dulist

[FOTO] ‘JA SAM ONA KOJA NISAM’ Gostujuća predstava oduševila dubrovačku publiku

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Otvaranje’ Berte Miloš

Dulist