Sport

VELIKA OBLJETNICA Ženski odbojkaški klub Dubrovnik proslavio 50. rođendan!

VELIKA OBLJETNICA Ženski odbojkaški klub Dubrovnik proslavio 50. rođendan!

Ženski odbojkaški klub Dubrovnik obilježio je 50 godina svoga postojanja domjenkom u Hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Prisutnima se prigodnim riječima obratio sadašnji predsjednik kluba dr. Marijo Bekić istaknuvši kako je ŽOK Dubrovnik osnovan sad već davne 1971. godine. Svoj vrhunac klub je doživio 1998. godine osvajanjem naslova europskog prvaka u ženskoj odbojci. Danas je u klubu aktivno oko 400 članica s područja od Grada do Konavala, a novi predsjednik najavio je i kako će se s proljeća krenuti s popularizacijom ovog sporta i na području Primorja i Stona. Posebno se zahvalio dosadašnjem predsjedniku Mišu Miljku, velikom vizionaru sporta, koji je klub vodio zadnjih 13 godina. Bekić je istaknuo kako je zahvaljujući Miljku klub danas financijski stabilan, što nije lako postići u ovim izazovnim vremenima.
-Hvala ti Mišo na svemu – rekao je Bekić.
Potom je prigodni poklon uručio primadoni dubrovačke i hrvatske odbojke, Zenki Urlić, koja je u klubu od njegovih početaka. Najprije kao igračica 1971., u vrijeme osvajanja naslova europskog prvaka bila je sportska direktorica, a danas je trenerica.
-Uvijek će biti dio kluba – poručio je Bekić napomenuvši kako je riječ o velikoj sportskoj osobi koja je dio ovog odbojkaškog kluba. Čestitao je i svim igračicama uz želju da nastave igrati kao i do sada.
Gospođa Urlić zahvalila se na lijepim riječima. Istaknula je kako je uvijek bila u odbojci i sportu te da će tu ostati do kraja života.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist