Grad

Veleposlanica Kraljevine Švedske kod župana i gradonačelnika

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić primili su u ponedjeljak u nastupni posjet, veleposlanicu Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Dianu Madunić.

Veleposlanica Madunić upoznala je gradonačelnika i župana s uspješnim radom velikih švedskih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj. Trenutačno ih je pedesetak na hrvatskom tržištu, a naglasila je i da se državna agencija Business Sweden raspitivala za investicije u našoj zemlji, kako prenose iz Grada Dubrovnika.

Rekla je da Šveđani vrlo rado dolaze u Hrvatsku, što pokazuje i podatak da je prošle godine više od 330 tisuća švedskih turista posjetilo Hrvatsku, a najpoželjnije destinacije su im Split i Dubrovnik. Gradonačelnik Franković je rekao da Dubrovnik ima pozitivno iskustvo sa švedskim turistima te da su oni izvrsni gosti. Župan Dobroslavić istaknuo je kako je turizam pokretač razvoja juga Hrvatske i najjača gospodarska grana, koja je nažalost osjetljiva na nestabilnosti na svjetskoj razini.

Na sastanku je zaključeno kako je najveći prostor za suradnju IT sektor, a veleposlanica je istaknula i kako su švedske tvrtke jako angažirane u ekologiji i energetici. Kao poseban problem u Dubrovačko-neretvanskoj županiji istaknuti su nanosi smeća iz Crne Gore i Albanije, a župan Dobroslavić pozdravio je mogućnost suradnje sa švedskim tvrtkama kako u rješavanju tog problema, ali i u drugim područjima.

Veleposlanica Madunić osvrnula se na film “Od Feste do Feste” koji prikazuje najvažnije projekte koje je aktualna gradska uprava pokrenula ili provela u 365 dana od posljednje Feste sv. Vlaha, istaknuvši da odrađeni posao djeluje vrlo impresivno. Gradonačelnik Franković je kazao kako je glavni cilj u četiri godine mandata postići vidljive rezultate i da je za to potrebna upornost i ustrajnost.

Veleposlanica Madunić napomenula je da su političke veze između Hrvatske i Švedske jako dobre ali da imaju za cilj još više ih ojačati, u svjetlu budućeg predsjedanja Hrvatske Europskom Unijom na šest mjeseci iduće godine.

Pročitajte još

Vedrana Kelleher na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Dulist

Na današnji dan umrla je pjesnikinja Cvijeta Zuzorić

Dulist

Grad Dubrovnik dobitnik nagrade ‘Simply the best’ za Dubrovnik Pass

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija