Kultura

Večeri Lieda u Dvoru započeo Međunarodni festival opernih arija Tino Pattiera

Koncertom u atriju Kneževa dvora u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra otvoreno je četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala opernih arija Tino Pattiera, a koje će potrajati do 6. srpnja. Gudačkim orkestrom ravnao je Ivan Hut, a kao solisti su nastupili mladi glazbenici – tenor Roko Radovan i sopranistica Sara Žuvela. Ovaj koncert možemo se nazvati i večeri Lieda, budući da su solisti izvodili pjesme hrvatskog skladatelja Josipa Hatzea te opernog velikana Giacoma Puccinija, a na programu se našla i Dubrovačka suita Ludomira Rogowskog, kao i Ideale Francesca Tostija.

Bio je ovo uvod u veliki koncert koji će se održati 3. srpnja ispred Katedrale. Naime, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će šef njegov dirigent Marc Tardue, dok kao solisti nastupaju naša svjetski poznata sopranistica te prvakinja Slovenskog narodnog gledališča Opere i baleta u Ljubljani, Martina Zadro i njezin kolega, također prvak spomenute kuće, renomirani tenor Branko Robinšak. Na programu su najljepše operne arije velikih talijanskih i francuskih skladatelja poput Donizettija, Bellinija, Verdija, Offenbacha, Masseneta, Puccinija i Gounoda. Tako će publika imati priliku čuti arije iz Traviate, La Boheme, Fausta, Hoffmannovih priča i drugih poznatih opera.

Pročitajte još

FERMATA FESTIVAL NA KORČULI Lorena Milina odlučila je obogatiti kulturni život rodnog otoka

Dulist

Večer poezije Monike Herceg u vrtu ljetnikovca Skočibuha

Dulist

ULAZNICE RASPRODANE Mara i Kata vraćaju se na Svetu Mariju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija