Kultura

VEČERAS U LAZARETIMA ‘Monuments’ Saše Božića i Nikole Krgovića

monuments

S početkom u 20.30 sati u Art radionici Lazareti skladatelj Nikola Krgović i dramaturg Saša Božić predstavit će projekt Monuments koji nastaje u produkciji UODe facto, a koji trenutno razvijaju unutar rezidencijalnog programa ARL.
Monuments je interdisciplinarna predstava za pet plesača koja spaja suvremeni ples i eksperimentalnu elektroničku glazbu kroz umjetničko istraživanje jugoslavenske povijesti, arhitekture i kiparstva pod kreativnim vodstvom zagrebačkog skladatelja Nikole Krgovića (pseudonima N/OBE) te u koreografiji i dramaturgiji Saše Božića.
-Zamišljena kao dio transmedijalnog proširenja N/OBE-ovog još neobjavljenog istoimenog albuma suvremene klupske glazbe, ova predstava je osmišljena oko šest regionalnih modernističkih spomenika Narodnooslobodilačke borbe. Projektom se kiparska i arhitektonska obilježja šest odabranih spomenika NOB-a interpretiraju kroz pokret i zvuk, uspoređujući formalne i simboličke futurističke tendencije jugoslavenskog visokog modernizma sa stilskim mutacijama današnje eksperimentalne glazbe i suvremenog plesa – istaknuto je u najavi.
Umjetnici će predstaviti projekt MONUMENTS u formi razgovora sa publikom i glazbene prezentacije albuma i predstave.

Pročitajte još

Violinist Renaud Capuçon sutra u Dvoru!

Dulist

Ivan Bonačić trio večeras na Trgu oružja!

Dulist

Predstavu ‘Toliko o pticama’ pogledajte večeras i u četvrtak u Lazaretima

Dulist