Kultura

Večeras se otvara izložba ‘Dubrovnik izvan zidina’

Večeras se otvara izložba 'Dubrovnik izvan zidina'

U organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika, u utorak 28. rujna 2021., u prostoru atrija palače Sponza otvoriti će se izložba radova članova Udruge. Izložba ‘Dubrovnik izvan zidina’ svečano će biti otvorena u 19 sati. Izložba se može pogledati do 11. listopada radnim danom od 9 do 15 sati. Ovo je peta izložba DULU-a u ovoj godini, radovi su formata 100×80 cm i nastali su tijekom 2021. godine.

Većini nas koji se bavimo slikarstvom Grad je nepresušan je izvor inspiracije. Puno tematskih izložbi radili smo na temu arhitekture i života u Gradu. Izložbom ‘Dubrovnik izvan zidina’ odlučili smo prošetati drugim dijelovima grada. Uz more, po šetnicama, cestama, ljetnikovcima i kroz povijest. Uglavnom u tehnici akrila na ovoj izložbi se predstavlja 14 članova udruge s 20 radova.

Sudionici izložbe su Anto Violić, Diana Rajić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Josipa Vlašić, Luce Đuraš, Marijana Hure, Miroslav Stamatović, Nino Dubčić, Marta Baće, Mirica Dubčić, Mišo Baričević, Silvija Sikavica i Valter Kožul

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika djeluje više od 40 godina. Danas broji 27 aktivnih članova. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije. Uz godišnje izložbe svojih članova Udruga sudjeluje u organizaciji županijskih izložbi te likovnih kolonija na kojima osim članova udruge sudjeluju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva. Od 2007. DULU sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira Hrvatski sabor kulture, te je 2007., 2010. , 2016. i 2020. dobila nagradu kao najuspješnija udruga.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist