Aktualno

VEČERAS Promocija knjige ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ Željana Konsua u izdanju DuLista

mockups-design.com

Promocija najnovije knjige u izdanju DuLista ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ održat će se ovog utorka, 5. srpnja 2022. u hotelu Valamar Lacroma s početkom u 20 sati. Riječ je o izdanju monografskog karaktera kojeg potpisuje Željan Konsuo, autor koji se profilirao kao kroničar dubrovačkog sporta. Ovo je njegova treća knjiga, a zasigurno je svima dobro poznata ona posljednja iz 2019. godine kada je prvi put u povijesti ukoričio 95 godina postojanja najtrofejnijeg hrvatskog sportskog kluba Jug. Nakon što je objavio ‘Pet do sto’, kapitalno djelo na kojem je radio pune dvije godine, posvetio se opet Jugu, ali ovaj put sagledavajući sve one segmente za koje nije bilo mjesta u vaterpolskoj ‘enciklopediji’.

Nogomet, koji se u Dubrovniku počeo igrati još 1907. godine, tema je najnovije knjige u nakladi DuLista. Ovo je prva knjiga koja je u potpunosti posvećena dubrovačkom nogometu, knjiga koja će sasvim sigurno obogatiti hrvatsku sportsku historiografiju. Knjiga nosi naziv ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ jer u Jugu se prvotno igrao i nogomet, a kako je dolazio do sve više arhivskih podataka i materijala Konsuo se odlučio na jednom mjestu sažeti posljednjih 115 godina igranja nogometa u Dubrovniku.

‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ osim što donosi kronološki pregled nogometnih klubova i zapaženih rezultata, otkriva čitav niz nepoznatih detalja, povijesnih činjenica pa čak i razotkriva intrigantne ‘nesporazume’ koji su se vješto uvriježili posljednjih desetljeća u dubrovačkoj sportskoj javnosti.

S knjigom ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ DuList nastavlja niz izdavanja i uredničkog oblikovanja izvrsnih djela s dubrovačkog područja – ‘Mljet, Sadržaj sreće’, dr. Siniše Cara te ‘Svi Vlahovi ljudi’, monografija koju autorski potpisuje upravo DuList ranije su izdane uspješnice.

Uz autora, Željana Konsua, u promociji knjige sudjelovat će i Barbara Đurasović, glavna urednica DuLista, ujedno i urednica knjige. Knjiga će biti u prodaji po cijeni od 280 kuna, ali na promociji će je se moći kupiti po promotivnoj cijeni od 200 kuna.

Za sve sudionike promocije osiguran je parking na prostoru restorana Komin.

Pročitajte još

Provjerite tko je sve sljedećeg tjedna bez struje

Dulist

MARKO RAŠICA ‘Istražio sam tri stoljeća dubrovačkih bratovština. Iznenadilo me da pravne razlike i nema!’

Leona Rašica

PLASTIKA, STAKLO, GUME… Ronioci čistili podmorje u uvalama Luka i Bistrina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija