Kultura

Večeras predstavljanje knjige ‘Prirodno blago Konavala’ Radovana Kranjčeva

U petak, 25. lipnja u 20:00 sati ispred Zavičajnog muzeja Konavala održat će se predstavljanje knjige ‘Prirodno blago Konavala’ autora prof. dr. sc. Radovana Kranjčeva.

Prof. Kranjčev u knjizi ‘Prirodno blago Konavala’ po prvi put na jednom mjestu sustavno obrađuje sve prirodne značajke i posebnosti Konavala, a stilski je prilagođena širem krugu ljudi, ne samo stručnjacima i biolozima. S obzirom na to da su Konavle botanički znanstveno najslabije istraženi dio Hrvatske, ova knjiga donosi vrijedan prinos poznavanju prirodne baštine ovoga kraja. Čitajući je, osjeća se autorov neprekidni istraživački interes za prirodnu stvarnost Konavala kao i ljubav za prostor i ljude. Zanimljivi su autorovi osvrti na susrete i događaje koje je tijekom gotovo četvrt stoljeća od svog prvog dolaska u Konavle doživio. Prirodno blago Konavala vrijedan je i trajan doprinos svima koji se žele pobliže upoznati s prirodnim posebnostima Konavala.

Pročitajte još

‘VRIJEDNE MUZEJSKE ZBIRKE’ Dan pobjede obilježen i virtualnom izložbom ‘Dani ponosa 1991. – 1995.’ ispred Luže

Dulist

72. IGRE Jutro u Kabogi uz dječje priče Sanje Polak

Dulist

PUBLIKA IH ISPRATILA OVACIJAMA Dubrovački sastav kvARTet debitirao na Igrama u Dvoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija