Kultura

VEČERAS Duo Hojsak & Novosel nastupa s DSO-om ispred crkve sv. Vlaha

hojsaknovosel photos 3

Duo Hojsak & Novosel nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u srijedu, 27. rujna ispred crkve sv. Vlaha. Koncert se održava u povodu Svjetskog dana turizma, a priređuju ga Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovački simfonijski orkestar. Koncertom će ravnati Slobodan Begić, početak koncerta je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Jedinstveni duo na hrvatskoj, ali i međunarodnoj sceni kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura) osnovan je 2015. godine kada je svoju karijeru započeo pod nazivom ‘Bow vs Plectrum’ (gudalo protiv trzalice). Tako su glazbenici spojili dva instrumenta potpuno različitih tradicija sviranja te postigli jedinstveni izričaj koji kombinira mnoge glazbene stilove, ali je ipak svoje temelje našao u hrvatskoj tradicionalnoj i etno glazbi, te klasičnoj i suvremenoj jazz glazbi. Godine 2017. objavili su album Strings Only sa Zagrebačkom filharmonijom, a mediji su ga prepoznali kao novi hrvatski kulturni brand. Sada ćemo to imati priliku poslušati i u Dubrovniku, navode iz DSO-a.

Inače, ovi glazbenici nastupili su u SAD-u (turneja Sounds of Croatia), u Kini, Italiji, Belgiji, Kini, Austriji, Sloveniji, Srbiji i diljem Hrvatske, surađivali s glazbenicima kao što su Theodosii Spassov, Vlatko Stefanovski, Matija Dedic i Gibonni.

Pročitajte još

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist