Kultura

Večer malih kolendara

U organizaciji Matice hrvatske – ogranka Dubrovnik te pod vodstvom Paole Dražić Zekić i Sanje Dražić u prepunoj Saloči od zrcala održana je završna večer radionice „Kolende i božićne pjesme“ na kojoj su nastupili polaznici radionice.

Radionica „Kolende i božićne pjesme“ održava se već četvrtu godinu, a ovogodišnja završna večer bila je najraznovrsnija dosad.

Svirače je vodila Paola Dražić Zekić, a pjevače u zboru Sanja Dražić. Na radionici su sudjelovala djeca iz svih dubrovačkih osnovnih škola.

– Ja napišem aranžmane, pa njima to bude ili prejednostavno ili preteško pa prepravljamo, a nakraju svi lijepo zvuče – kazala je obraćajući se prisutnima između izvedbi jedna od voditeljica radionice Paola Dražić Zekić dodavši kako su ove godine naučili dvije nove kolende, iz Cavtata i Rijeke dubrovačke.

– Moram reći kako je ovo nevjerojatan orkestar, pjevaju, sviraju, brišu što im je viška nota. A što tek reći o našem zboru – ponosno je istaknula Dražić Zekić.

Mali kolendari će u utorak posjetiti urede gradonačelnika i župana te još neke kulturne ustanove, a u petak ujutro nastupit će u HRT-ovoj emisiji „Dobro jutro Hrvatska“.

Pročitajte još

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Dulist

Đana Kahriman i Šimun Končić uz maestra Pavla Zajceva nastupaju u Dvoru

Dulist

‘IZ DUBINE SRCA’ Ukrajinska umjetnica Olena Sokolovska otvara izložbu u Sponzi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija