Kultura

VEČER LIJEPIH NOTA Upriličen još jedan Ladanjski ponedjeljak u ljetnikovcu Kaboga

VEČER LIJEPIH NOTA Upriličen još jedan Ladanjski ponedjeljak u ljetnikovcu Kaboga

U ovaj ponedjeljak u ambijentu obnovljenog ljetnikovca Bunić Kaboga održano je još jedno izdanje Renesansnog vrta – multimedijalne interpretacije baštine, a kojeg već treću godinu zaredom upravo u ovom prostoru izvodi udruga Sve ostalo je glazba ujedno autor projekta.

Koncipiran kao salonsko okupljanje u autentičnom ambijentu ladanjske vlasteoske palače, na jednosatnom programu nastupile se pijanistica Ivana Jelača, istovremeno umjetnička voditeljica projekta, sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek, a domaćina događaja, odnosno Bernarda Kabogu, utjelovio je Marojica Bijelić dok je za dokumentarni-vizualne materijale bila zadužena Iva Dedo.

– Renesansni vrt je projekt koji prvenstveno glazbom, odnosno jednim kolažno koncipirani programom koji najprije podcrtava mitski prostor Rijeke dubrovačke, zatim gradacijski daje suptilni prikaz kulture življenja u ljetnikovcima. Naime, ljetnikovci kao omiljena mjesta ladanja, ali i umjetničkog stvaralaštva za nas umjetnike predstavljaju poticaj jer bogatstvo koje nam pružaju, kako u materijalnom tako i onom nematerijalnom, stavlja pred nas zadatak da baštinu ne samo interpretiramo već da je nastojimo s vlastitim izričajima nadograditi. Jako nam je drago da se naši posjetitelji na izvedbama zaista osjećaju kao naši gosti na ladanju, makar u suvremenim uvjetima kad se ono salonsko – privatno pretvara u javno. Međutim nastojali smo zadržati intimnosti kako bi smo što vjernije približili autentičnu ambijent suvremenoj publici – poručila je Jelača.

Ladanjski ponedjeljci nastavljaju se i kroz kolovoz – 3. i 10. mjeseca s početkom u 21 sat. Udruga Sve ostalo je glazba osigurala je određeni broj gratis ulaznica za svoje sugrađane i njihove goste, ali isključivo uz najavu na mail angela@eventlab.hr ili pozivom na mob 098 873 122.

Renesansni vrt realizira se u organizaciji Dubrovačke baštine, uz potporu Zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist